Afbeelding
Glazenwassers

Hoe vind je het juiste schoonmaakbedrijf?

Partnercontent

Er zijn maar weinig mensen die het echt leuk vinden om hun huis schoon te maken. Maar iedereen houdt wel van een schoon en opgeruimd huis of bedrijf. Ga jij met tegenzin je huis schrobben en opruimen of laat je dit door een specialist doen? Dat is de afweging die jij dan moet maken. Kies jij ervoor om de schoonmaak van uw huis door een specialist te laten doen? Dan is het wel verstandig om het juiste schoonmaakbedrijf te kiezen. Alleen hoe vind jij nou het juiste schoonmaakbedrijf? In Nederland zijn er genoeg schoonmaakbedrijven om uit te kiezen alleen is het vaak lastig om hier de beste van de slechtste te onderscheiden. Wij leggen jou uit hoe jij hier handig in kunt worden. Hierdoor wordt de schoonmaak uitbesteden stukken makkelijker. Het volgen van een aantal stappen is verstandig bij het zoeken van het juiste schoonmaakbedrijf. Hier een aantal te volgen stappen:
 

Zoeken op regio
Allereerst is het slim om te zoeken op regio. Woon je bijvoorbeeld in Amstelveen? Focus je dan op schoonmaakbedrijven in deze regio. Waarom? De prijs van een schoonmaakbedrijf bestaat onder meer uit een voorrijtarief en kilometervergoeding. Als je kiest voor een bedrijf uit een andere regio ben je dus meer geld kwijt.
 

Het kiezen van de juiste werkzaamheden
sHet werkveld van schoonmaakbedrijven is heel erg breed. Denk dus goed na over naar welke diensten je precies op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld graag een schoonmaakbedrijf voor reguliere schoonmaak op kantoor? Of wil je het sanitaire onderhoud van je sportcentrum graag uitbesteden? Of zoek je een schoonmaakbedrijf voor de dieptereiniging of desinfectie van je kantine? Wanneer je niet precies weet welke dienstverlening je zoekt, draai de vraag dan om: voor welk probleem zoek je een oplossing? Bijvoorbeeld: ik zoek een oplossing voor de zwart/groene aanslag op de gevel van mijn pand. Of: hoe maak ik mijn nieuwe bedrijfsruimte gebruiksklaar?
 

Let op kwaliteit
Kijk kritisch naar het bedrijf dat je hebt gevonden. Wat is je eerste indruk van het bedrijf? Ziet de website er betrouwbaar uit? Let hierbij bijvoorbeeld op certificeringen. Werkt het schoonmaakbedrijf met gecertificeerde schoonmakers en volgens veilige en milieuvriendelijke schoonmaak-richtlijnen (VCA)? Ook kun je letten op ervaring. Een bedrijf dat al jarenlang bestaat, heeft waarschijnlijk meer kennis en ervaring dan een schoonmaakbedrijf dat pas net bestaat. Door het volgen van deze stappen zou het heel goed moeten lukken om het juiste schoonmaakbedrijf te vinden. Wees niet bang om genoeg tijd te steken in het zoeken naar een schoonmaakbedrijf. Liever hier wat langer de tijd voor nemen en het best passende bedrijf vinden dan dat je er al snel achter komt dat het bedrijf niet voldoet aan jouw wensen en eisen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 34 minuten geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04