Afbeelding
Foto door maitree rimthong via Pexels

Besparen op je vaste lasten doe je zo!

6 maart 2023 om 08:59 Partnercontent

Besparen op je vaste lasten dat willen we natuurlijk allemaal. Maar om dit ook daadwerkelijk te kunnen realiseren, is het wel belangrijk te weten welke abonnementen je allemaal hebt en ook wat je daadwerkelijk wel of niet gebruikt. Omdat het in de basis vaak een stuk eenvoudiger is, dan we op voorhand zouden denken, hebben we een aalta tips voor je, waarmee jij direct aan de slag kunt. De reden dat veel mensen die namelijk niet doen, is dat ze zichzelf de tijd er niet voor gunnen. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Wist je namelijk dat je dit op jaarbasis tot wel enkele honderden euro’s kan schelen? Kortom, tijd om aan de slag te gaan dus!

Weet wat je hebt

Een belangrijke eerste stap om te kunnen besparen, is door in kaart te brengen wat je allemaal hebt aan abonnement, verzekeringen en andere contracten. De bekendste zijn natuurlijk je energiecontract, je televisie en internet abonnement en ook je telefoon. Omdat er daarnaast waarschijnlijk nog een aantal zijn, is het raadzaam je bankafschriften door te spitten en terug te kijken tot ongeveer een jaar geleden. Zitten er vast afschrijvingen tussen die je niet herkent, dan is het zaak deze zo snel mogelijk stop te zetten. Heb je momenteel een abonnement op een bepaalde dienst, dan kun je ook altijd kijken of het goedkoper kan. Via https://besteabonnementen.nl/ vergelijk je namelijk gemakkelijk en snel verschillende abonnementen, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald.

Zet stop wat je niet gebruikt

Het is natuurlijk zonde om te betalen voor iets wat je niet nodig hebt of zelfs helemaal niet gebruikt. In het verlengde van het in kaart brengen van je vaste lasten, is het dus raadzaam om twee lijstjes te maken voor jezelf. De één met lasten die je nodig hebt. Stel dat je een aantal belangrijke software pakketten hebt aangeschaft voor je bedrijf, voor jouw online groei, dan is het niet handig deze stop te zetten. Een muziekstreamingdienst die je al maanden niet meer hebt gebruikt, kun je daarentegen direct stopzetten. Vaak wel even rekening houden met een maand opzegtermijn.

De boodschappen

Eén van de vaste lasten die we vaak vergeten dat zijn onze boodschappen. Wist je namelijk dat je hier enorm veel geld op kunt besparen? Mits je het slim aanpakt uiteraard! Boodschappen doen kan ook een grote kostenpost zijn. Om geld te besparen, kun je slim boodschappen doen. Maak een boodschappenlijstje voordat je naar de supermarkt gaat en koop alleen wat je nodig hebt. Kies voor huismerken in plaats van A-merken en koop in bulk wanneer er aanbiedingen zijn. Ook is het belangrijk met een lijstje naar de supermarkt te gaan en  vooral geen boodschappen te gaan doen wanneer je trek hebt. Een andere tips is om je lijstje niet op bepaalde producten te maken, maar per categorie. Nu lukt dat niet altijd, maar voor het avondeten werkt het wel! Stel dat je graag bloemkool wilt eten, maar je ziet dat de broccoli in de aanbieding is, dan kun je deze beter meenemen. Door op je lijstje geen bloemkool, maar groente te zetten, zul je zien dat je er vanzelf een sport van maakt om aanbiedingen te scoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie