Afbeelding
Foto door form PxHere

Zo zorg je voor meer privacy rondom je woning

Partnercontent

Privacy in huis en in de tuin is ontzettend belangrijk, zodat jouw woning écht jouw plek is. Hoewel de mens van nature een nieuwsgierig wezen is, kunnen we het vaak niet uitstaan van anderen. Pottenkijkers worden niet gewaardeerd, ook al nemen we zelf graag een kijkje in andermans huis. We geven je graag wat tips om meer privacy in je huis en tuin te creëren, zonder jezelf op te sluiten.

 Baken het af

Je kunt gemakkelijk jouw grond afbakenen van de weg of van de tuin van je naaste buren. Je kunt bijvoorbeeld een schutting plaatsen of een grote heg planten, waardoor je mensen fysiek op afstand van je huis en tuin houdt. Hierdoor zorg je voor meer privacy en meer vrije beweegruimte.

Zorg voor een ontsnapplekje

Heb je een tuin waarbij je buren alsnog van bovenaf je tuin inkijken? Naast dat je dit gewoon maar moet accepteren, kun je ook zorgen voor een kleine ontsnapplek. Zo kun je bijvoorbeeld een overkapping bouwen van tuinhout, waardoor je aan alle kanten beschut bent maar toch van je tuin kunt genieten.

Gebruik de juiste raamdecoratie

Voor privacy in huis zal je op zoek moeten naar de juiste raamdecoratie. Uiteraard wil je jezelf niet opsluiten in huis met verduisterende gordijnen, maar je kunt wel wat vitrage of licht doorzichtige gordijnen ophangen. Dit zorgt al voor een stuk minder inkijk in je huis.

Meer grote planten in huis

Planten zijn niet alleen heel fijn voor de sfeer en luchtkwaliteit in huis, ze kunnen ook nog eens zorgen voor extra privacy. Wat dacht je van een paar mooie planten in het raamkozijn of een plant met grootse bladeren voor het raam naast de voordeur? Zo hoef je niet helemaal in de weer met allerlei gordijnen, maar kunnen je planten voor die extra privacy zorgen.

 Vrijstaande brievenbus

De postbode komt regelmatig voor je deur staan en sommigen gluren dan ook wel eens naar binnen. Ontzettend vervelend, maar dit kun je op maar op één manier oplossen; een vrijstaande brievenbus. Vroeger had iedereen vrijstaande brievenbussen aan het begin van de tuin staan en dat kun je gewoon weer opnieuw invoeren. Zo kan de postbode lekker uit je tuin blijven en de post afleveren op enkele meters van je huis af.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01