Afbeelding
Foto door form PxHere

Investeren in crypto munten op een simpele manier uitgelegd

Partnercontent

Cryptocurrencies zijn onderwerp van veel discussie. Er zijn mensen die ervan overtuigd zijn dat ze de toekomst zijn, terwijl anderen er sceptisch over zijn. Hoe dan ook, er is geen ontkennen dat de markt van de crypto munten erg in trek is.

Wat zijn cryptocurrencies?

Als je overweegt om in cryptocurrencies te investeren, moet je eerst weten wat het precies is. Crypto munten zijn virtuele of digitale valuta die gebruikt worden als een medium van uitwisseling. Ze maken gebruik van cryptografie om de transacties te beveiligen en te controleren. Cryptocurrencies zijn niet afhankelijk van een centrale bank of een overheid. Ze zijn peer-to-peer, wat betekent dat ze direct worden verhandeld tussen gebruikers zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Crypto munten worden gereguleerd door het netwerk zelf en niet door een centrale autoriteit.

Veel verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies, maar de meest bekende zijn Bitcoin, Ethereum en Ada. Er zijn veel meer andere soorten, maar deze zijn de grootste en meest populaire. Je kunt ervoor kiezen om te investeren in een grote en bekend munt, maar je kunt ook gaan voor een aantal kleinere partijen zoals bijvoorbeeld de tron coin. Bekijk in ieder geval de koersen altijd goed voordat je een keuze maakt.

Exchanges

Cryptocurrencies worden gekocht en verkocht op verschillende exchanges. Dit zijn online platforms waar gebruikers de munten kunnen kopen en verkopen. Sommige exchanges zijn gespecialiseerd in één bepaalde soort cryptocurrency, terwijl andere exchanges een breed scala aan verschillende soorten aanbieden. Als je besluit om in cryptocurrencies te investeren, moet je jezelf eerst registreren bij een exchange. Hierna kun je de munt kopen die je wilt en deze bewaren in je eigen digitale wallet. Zorg ervoor dat je de reviews leest en kies dan de exchange die je het meeste vertrouwen geeft. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt, kun je de munten kopen of verkopen. Je kunt jouw munten natuurlijk ook een tijdje bewaren in je digitale wallet om er later iets mee te doen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 16 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 18 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 20 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30