Afbeelding
Shutterstock

Kies voor deze unieke bekleding van wanden in huis

Partnercontent

Ben jij er de afgelopen jaren ook achter gekomen, dat het huidige interieur van je woning niet langer past bij je persoonlijke smaak? Er zijn verschillende manieren waarop je het interieur aan kunt passen, zonder direct voor een nieuwe bank, eettafel of bijvoorbeeld vloer te moeten kiezen. Naast deze grote meubels en de vloer hebben ook de wanden van ruimtes een grote impact op de uitstraling hiervan. Kies je voor een donkere kleur op de wand, dan maakt dit de ruimte knus en compact. Daar waar een lichte kleur ruimtes groter, maar soms ook wat saai kunnen laten ogen. Naast de diverse kleuren waaruit je kunt kiezen, worden naast verf en behang verschillende andere soorten wandbekleding aangeboden. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar 3D wandpanelen? Ze geven de wanden een unieke look.

 Kies tussen verschillende soorten wandbekleding 

Voordat je nadenkt over een geschikte kleur voor de wandbekleding in huis, is het zaak om de verschillende opties naast elkaar te zetten. Met 3D wandpanelen creëer je een unieke sfeer, doordat deze wandpanelen ook daadwerkelijk iets van reliëf bevatten. Dit reliëf is dieper dan het reliëf in sommige behangsoorten. Mocht je toch voor behang kiezen op de wanden, dan heb je de keuze uit fotobehang, behang met een reliëf of patroon en behang in een losse kleur. Een derde optie is het vervangen van de wanden in de ruimtes thuis. Het kost relatief veel tijd, daar er doorgaans meerdere lagen moeten worden aangebracht. Daar komt bij dat kleine beschadigingen aan de muur lastig te verbergen zijn met verf. Iets wat makkelijker gaat met 3D wandpanelen en behang.

Wandbekleding in de juiste kleur bestellen 

Zoals eerder aangehaald werd is het belangrijk om voor een kleur te kiezen, welke aansluit bij de rest van het interieur in huis. Een houten vloer valt goed te combineren met een brons- of goudkleurige wandbekleding. Evenals dat een witte vloer goed past bij een donkere muur. Het contrast tussen beide kleuren kan een speels effect aan de ruimte geven.

Wandbekleding voor de keuken en buiten

Niet alleen voor de grote vlakken in de woon- of slaapkamer van je woning is het zaak om de juiste wandbekleding te kiezen. Denk ook na over de wandbekleding voor bijvoorbeeld de ruimte tussen de hangende keukenkastjes en het keukenblad. Steenstrips komen hier goed tot hun recht! Ze zijn makkelijk schoon te maken, blijven lang mooi en geven de keuken een stoer karakter. Panelen met steenstrips zijn ook buiten je woning te gebruiken op de buitenmuur. Handig, wanneer je gladgestreken buitenmuur is aangetast door het weer en bijvoorbeeld een groene aanslag. De panelen met steenstrips laten de wanden buiten weer als nieuw lijken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 16 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 19 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 21 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30