Afbeelding
Foto: Shutterstock

Kies voor duurzaam houten speelgoed voor je kinderen

Partnercontent

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. Niet alleen in de politiek en het bedrijfsleven, ook bij mensen thuis. Men investeert in zonnepanelen, kiest voor een verbetering van de isolatie in huis en laat bijvoorbeeld een warmtepomp plaatsen. Er zijn nog meer vormen van duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld ook aan de keuze voor houten speelgoed. Houten speelgoed blijft lang mooi en gaat relatief lang mee, daar waar kunststof veel sneller beschadigd en versleten raakt. Het leuke aan houten speelgoed is daarbij dat je dit als ouder zou kunnen herstellen door het speelgoed licht te schuren en opnieuw in de verf te zetten. Kleine krasjes werk je op deze manier eenvoudig weg.

Houten speelgoed online in tal van verschillende soorten verkrijgbaar 

Wanneer je op zoek bent naar houten speelgoed loont het om eens in een online speelgoedwinkel te kijken. Het aanbod aan speelgoed van hout is er doorgaans zeer groot. Onderscheid maakt men tussen houten loopspeelgoed, houten speelgoed specifiek voor baby’s en peuters, een houten treinbaan en bijvoorbeeld puzzels van hout. De diversiteit aan soorten speelgoed maakt dat je vrijwel altijd een product vindt wat past bij de leeftijd en interesses van je kind.

Geef houten speelgoed cadeau aan anderen 

Niet alleen is het leuk om je eigen kind te verrassen met nieuw houten speelgoed. Je kunt het ook als cadeau aan anderen geven. Met speelgoed van hout geef je een cadeau waar de ontvanger lange tijd iets aan heeft. Er is niets vervelender dan een kunststof speeltje, welke al na twee of drie keer spelen kapot gaat. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen die van het speelgoed breken.

Gereedschap, keuken en spullen voor een winkel 

Kinderen die al iets ouder zijn vinden het leuk om te spelen in een eigen keukentje, met hun eigen gereedschap en bijvoorbeeld in een fictieve winkel op hun kamer. Om hier als ouder invulling aan te geven, biedt houten speelgoed de uitkomst. Denk aan een houten keukentje, welke je kunt vullen met echte etenswaren en kartonnen verpakkingen. Een alternatief zijn etenswaren van hout. De houten elementen zijn fraai geschilderd, zodat het net echt lijkt. Het hout gaat niet alleen mee; het is ook veel steviger dan een keukentje of gereedschap van plastic.

Speelgoed voor buiten kopen

Kijk niet alleen naar houten speelgoed; ook buitenspeelgoed komt de komende maanden goed van pas. De temperatuur loopt buiten op, tijd om naar buiten te gaan met de kinderen. Populair is buitenspeelgoed op het gebied van sport en spel. Denk bijvoorbeeld aan twee doeltjes en een bal, speelgoed voor in de tuin of waterspeelgoed. Voor veel kinderen is het een droom om een eigen zwembad in de tuin te hebben. Een opblaasbaar model hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47