Afbeelding
Foto Verasol

Pak de tuin aan dit voorjaar met nieuwe ideeën

Partnercontent

Zeker nu het buiten warmer begint te worden, pakken veel mensen de tuin aan. Je wilt deze zomer alle ruimte hebben om van het mooie weer te kunnen genieten. Leg een nieuw gazon aan, zorg voor een opgeruimd terras en denk eens na over het plaatsen van een overkapping. Steeds meer mensen kiezen voor een overkapping in de tuin, daar het hen de mogelijkheid biedt al vroeg in het jaar naar buiten te gaan. Ook bij een zomers buitje kun je onder de overkapping van al het moois in je tuin blijven genieten. Kies je voor een houten veranda, of ga je voor een glazen overkapping met zonnedoek?

Voordelen en mogelijkheden van een overkapping 

Bij de aankoop van een overkapping heb je de keuze uit tal van verschillende mogelijkheden. Populair is een houten veranda, waarbij het dak hiervan voorzien is van een bitumen dakbedekking. Zo zit je droog bij een bui! Een veranda wordt vaak direct tegen de woning aan geplaatst. Dat geldt over een glazen overkapping. Het voordeel van een glazen overkapping ten opzichte van een houten veranda zit onder meer in de duurzaamheid ervan. Het glas gaat langer mee dan het natuurproduct, hout. Daar komt bij dat een glazen overkapping geen licht wegneemt uit de woonkamer. Iets waarmee je bij een houten veranda wel rekening dient te houden. Zeker in kleinere woningen kan dit een groot nadeel zijn van een veranda.

Vernieuw de planten in de borders van je tuin 

Niet alleen het plaatsen van een veranda of glazen overkapping in de tuin is iets wat je dit voorjaar kunt overwegen. Kijk ook nog eens kritisch naar de indeling van je borders. Mogelijk maak je momenteel voornamelijk gebruik van planten die in de zomer op hun mooist zijn. Dat is zonde! Er zijn immers ook voldoende planten die al in het vroege voorjaar of bijvoorbeeld in het najaar bloeien. Vervangen een aantal planten of heesters, zodat je het hele jaar door iets bloeiends in de tuin hebt staan. Hierbij is het verstandig om voor wintergroene planten te kiezen. Zo is de tuin ook hartje winter het bekijken waard. Op internet valt veel te lezen over de periode waarin de verschillende soorten planten en heesters op hun mooist zijn.

Vervang een aantal tegels voor meer groen

Maak de tuin tot een aangename plek in de zomer, door een aantal tegels uit je terras weg te halen en deze te vervangen voor groen. Verschillende campagnes zijn erop gericht mensen hun tuin groener te maken. Het biedt een groot aantal voordelen! Denk aan het in leven houden van belangrijke insecten als de bij en vlinder. Of wat te denken van het feit, dat de tuin koeler is in de zomer als je voor meer groen kiest?

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 11 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31