Afbeelding
Foto: Pexels

Dit zijn de grootste winterdilemma’s voor je tuin

Partnercontent

Wanneer de zomer is afgelopen, komt je tuin voor een grote verandering te staan. Zo gaan de bladeren vallen en maken planten zich op voor een koudere periode. Nu het echt winter is, kom je vast eens voor één van deze dilemma’s te staan. Gelukkig hebben we voor ieder probleem een passende oplossing.

Bomen die hun blad verliezen

Dit is een jaarlijks terugkerend scenario en ook niet heel erg gek. De bomen gaan zich opmaken voor de winter en laten de bladeren vallen. Je tuin zal binnen no time bedekt zijn onder een laag bladeren. Het is wel belangrijk dat deze bladeren opgeruimd worden. Hiervoor kun je een bladblazer kopen. Hierdoor wordt het erg gemakkelijk om de bladeren op te ruimen. Dit geeft het gras en de rest van de planten de mogelijkheid om zich goed tegen de winter te wapenen.

Bescherm je planten tegen de vrieskou

Als het winter wordt, krijgen we ook geregeld te maken met een periode van vorst. Dit levert de meest prachtige plaatjes op als je planten bedekt zijn onder een wit laagje rijp. Echter is dit niet voor alle planten een pretje. Je kunt je planten beschermen tegen de vrieskou door ze lekker warm in te pakken. Dit klinkt wellicht gek, maar het helpt echt. Je kunt dit doen door zelf aan de slag te gaan en de planten warm aan te kleden of kies voor een plantenhoes. Laat die vorst en sneeuw maar komen!

Berg je tuingereedschap goed op

Ook voor je tuingereedschap is het verstandig om dit in de winter goed op te bergen. Onderwerp je gereedschap aan een goede schoonmaakbeurt aan de start van de winter en berg het droog op. Heb je veel gereedschap met een accu? Dan is het niet onverstandig om deze in een goed geïsoleerde ruimte te leggen. De accu kan namelijk snel kapot gaan bij vorst.

Heb je een vijver? Bescherm deze goed!

Een vijver in de tuin is in de zomer natuurlijk fantastisch. In de winter kunnen je vissen het echter wat moeilijker hebben. Door er altijd voor te zorgen dat het oppervlak niet volledig bevriest help je jouw vijver en vissen de winter wel door. Je gebruikt hiervoor een verwarmer, ijsvrijhouder of een borrelende luchtpomp.

Koud buiten? Maak het aangenaam

Zit je graag buiten en wil je dit in de herfst- en winter blijven doen? Dan kun jij het echt wel een tikkeltje aangenamer maken. Wat dacht je van een knisperend vuurtje in de tuinhaard? Of de aangename warmte van  terrasverwarming. Ideaal om de ruimte onder de overkapping te verwarmen. Zo verwaait de warmte zo min mogelijk en zit jij er, ook in de winter, lekker warmpjes bij!

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 6 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 9 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 15 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33