Afbeelding
Foto via Pexels

Verkeersveiligheid prioriteit in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Partnercontent

Door de jaren heen is de verkeersdruk in Nederland en zeker ook in het gebied van de Utrechtse Heuvelrug flink toegenomen. Dat vergt een constante monitoring van wegen, kruisingen en verkeersstromen. Dat is geen gemakkelijke materie. Verkeersspecialisten kunnen aan de hand van modellen berekenen hoe druk het op bepaalde wegen zal zijn en kunnen aan de hand daarvan schattingen voor de toekomst maken. De infrastructuur en de gebruikers van wegen zoals fietsers, brommers en auto’s vormen hierin een belangrijk element.

De staat van het wegennet en de intensiteit van het verkeer vragen altijd de aandacht van de gemeente. Indien er zich problemen voordoen zullen die onderzocht moeten worden, en daar waar nodig zullen er maatregelen genomen moeten worden. Dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug veiligheid in haar gemeente serieus neemt blijkt wel uit het feit dat ze ruim 291.000 euro van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat krijgt om veiligheidsmaatregelen te treffen. Aan welke projecten dit geld gaat worden uitgegeven weet het Heuvelrug College nog niet.

Voor wie straks zijn of haar rijbewijs haalt is het een prettige gedachte dat de wegen in en rondom de Heuvelrug ook in de nabije toekomst goed onderhouden worden en dat verkeersveiligheid hoog in het vaandel staat. Veiligheid heeft echter niet alleen te maken met de toestand van de wegen maar ook met hoe de automobilisten, fietsers en motoren daar gebruik van maken. De basis daarvan wordt gelegd met theorie examen leren. Dat kun je op verschillende manieren doen tegenwoordig.

Theorie leren

Wil je een goede basis leggen wanneer je rijles gaat nemen, dan kun je het beste al ruim voordat je voor het eerst achter het stuur stapt je aan je theorie beginnen. Die kun je in verschillende vormen leren. Let daarbij wel op dat je niet een oud theorieboek van een familielid dat tien jaar geleden examen heeft gedaan gratis overneemt. De verkeersregels zijn namelijk door de loop van de tijd regelmatig veranderd en er zijn ook nieuwe verkeersborden bijgekomen. Schaf altijd actueelste lesmateriaal aan wat je kunt krijgen. Zo weet je in ieder geval dat je de juiste stof leert.

Online

Tegenwoordig zijn er ook online aanbieders waar je goed je kennis van het verkeer kunt opdoen. Theorie examen leren in een online omgeving heeft veel voordelen. Je kunt er van uitgaan dat de stof die daar wordt aangeboden regelmatig geactualiseerd wordt. Vaak kun je tientallen vragen oefenen wanneer je een bepaald onderwerp hebt afgerond. Wanneer je denkt dat je alle stof goed beheerst kun je online zelfs een proefexamen doen. Die bestaat uit ja/nee vragen, multiple choice en open vragen. Die moet je dan binnen een bepaalde tijd beantwoorden, waarna je aan het eind meteen de uitslag krijgt. Wil je helemaal voorbereid zijn op je uiteindelijke examen dat bestaat er in veel plaatsen de mogelijkheid om fysiek een proefexamen in een klassikale omgeving te doen. Dat is beslist een aanrader. Je weet dan in ieder geval waar je precies op moet letten en de betreffende leraar zal je tips & trics geven zodat je optimaal aan het definitieve theorie examen begint. Tevens kun je ervaringen met mede leerlingen uitwisselen.

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 38 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Zomers foodfestival in Maarsbergen: ‘Echt een evenement voor en door het dorp’ 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Statenbrief bevat onjuiste informatie, dorpsnetwerk voelt zich gebruikt 28 jun, 12:16
PREMIUM
Afbeelding
Turborotonde Donderberg van de baan 27 jun, 16:21
PREMIUM
Afbeelding
Energierekening van gemeente fors hoger 27 jun, 15:30
PREMIUM
Afbeelding
Utrechts landschap in beeld voor verhuizing sportvelden 27 jun, 11:59