Afbeelding
Foto: Pixabay

Woningnood in Nederland

Partnercontent

Gedurende de afgelopen jaren is de woningnood in Nederland steeds nijpender geworden. De mensen die naar een koophuis zoeken zijn gemiddeld nog langer bezig dan vier jaar geleden het geval was, het lijkt alleen maar erger te worden. Het kopen van een huis lijkt voor de gemiddelde starter een onbereikbaar doel geworden. De redenen hiervoor lopen uiteen en zijn complexer dan je denkt. De oplossingen die worden aangedragen richten zich vooral op het bouwen van nieuwe woningen. Een goed idee, maar op de korte termijn lost het voor de gemiddelde woningzoekende niet zoveel op.

 Niet alleen maar kommer en kwel

Zoek je een woning in de omgeving van Amsterdam? Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Een goede Amsterdamse makelaar kan je helpen met het vinden van je droomhuis! Een aankoopmakelaar weet precies waar hij of zij op moet letten om jou aan een nieuwe woning te helpen. Natuurlijk kun je zelf ook op zoek gaan, maar makelaars hebben de expertise en een bredere poel om uit te vissen dan Funda alleen. Schroom dus niet om een goede makelaar in te schakelen.

Waar moet je op letten?

Natuurlijk kun je zelf ook alvast aan de slag. Als je zelf een lijstje van wensen en eisen hebt opgesteld, weet je beter waar je naar op zoek moet. Ook weet je dan waar je op moet gaan letten bij een bezichtiging. Een goede makelaar kan je hierbij helpen, die kan je adviseren op welke dingen je eventueel compromissen moet gaan maken en welke wensen realistisch zijn. Hierdoor krijg je een realistisch beeld en weet je dat je in goede handen bent tijdens een bezichtiging. Natuurlijk is het ook goed om zelf onderzoek te doen naar waar je op moet letten bij het bekijken van een huis.

Kies de juiste plek

Je kent het wel, uren doorbrengen op websites als Funda op zoek naar een huis dat aan al je wensen voldoet. Als je in de grotere steden zoekt weet je dat het aanbod hier de laatste jaren nog verder is geslonken. Daarom is het helemaal niet gek om op plekken te kijken waar je eerst misschien nog niet aan gedacht hebt. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam wil gaan wonen, kijk dan eens bij een makelaar in Amsterdam Noord. Buurten waar eerst niet vaak aan werd gedacht zijn ook steeds hipper aan het worden. Daarom is het handig als je een makelaar hebt die zich specialiseert in dat gebied.

Bieden maar

Als je eenmaal de juiste makelaar hebt gevonden, kan het ineens toch heel snel gaan. Je bezichtigt een huis dat aan al je wensen en eisen voldoet, het lijkt te mooi om waar te zijn! Als je zeker weet dat je het huis wil hebben, kun je een bod uit gaan brengen. Je kunt samen met je makelaar overleggen wat een geschikt bod is. Denk hierbij niet alleen maar aan de vraagprijs, de waarde van het huis hoeft daar niet altijd mee overeen te komen. De aankoopmakelaar weet waarschijnlijk goed wat een reëel bod is, zodat je niet méér geld kwijt bent dan noodzakelijk is.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 5 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 8 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 14 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33