Burgemeester Frits Naafs.
Burgemeester Frits Naafs. Matthijs van der Ven

Burgemeester sluit loods in Driebergen: ‘Wij tolereren geen drugsoverlast’

20 december 2022 om 16:29 Misdaad

DRIEBERGEN Burgemeester Frits Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten een loods te sluiten aan de Langbroekerdijk in Driebergen-Rijsenburg. Dit gebeurt op grond van artikel 13b van de Opiumwet. De loods is met ingang van 20 december 2022 voor een periode van drie maanden gesloten. 

De politie heeft op 14 september 2022 tijdens een doorzoeking van een loods aan de Langbroekerdijk in Driebergen-Rijsenburg een grote hoeveelheid voorwerpen aangetroffen die er specifiek op gericht zijn om hennepplantages te bouwen en faciliteren. ,,Daarnaast zijn meerdere signalen aangetroffen die erop wijzen dat de loods gebruikt werd voor het huisvesten van hennepplantages. Dit bleek onder andere, maar niet uitsluitend uit het feit dat er op gevaarlijke wijze stroom werd gestolen”, aldus de gemeente in een persbericht.

De tijdelijke sluiting maakt een einde aan de verboden situatie en herstelt de openbare orde en veiligheid in de omgeving. De gemeente Utrechtse Heuvelrug voert op basis van regionaal gemaakte afspraken en een nauwe samenwerking tussen gemeente, politie en het Openbaar Ministerie een sluitingsbeleid. Burgemeester Naafs: ,,Drugsbezit- en handel vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leidt tot een onveilige en onprettige leef- en werkomgeving. Het faciliteren van hennepplantages, en ook het treffen van voorbereidingen daartoe heeft een ongewenste impact op onze samenleving. Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente en zijn daardoor na een zorgvuldige afweging overgegaan tot de tijdelijke sluiting van de loods om de openbare orde en leefbaarheid te herstellen.”

Mensen die een vermoeden of signaal hebben van drugsoverlast of -productie kunnen contact opnemen met de wijkagent (tel. 0900-8844). Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via tel. 0800-7000 (gratis) of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

advertentie
advertentie