Afbeelding
Politie

Burgemeester Naafs sluit woning en bijgebouw in Amerongen na drugsvondsten

Misdaad

AMERONGEN Burgemeester Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet over te gaan tot sluiting van een woning met berging aan de Allemanswaard en een bijgebouw aan de Pr. Irenelaan in Amerongen. De woning met berging wordt met ingang van 26 juli twee maanden gesloten. Het bijgebouw wordt op dezelfde dag voor drie maanden gesloten.

De politie heeft op 20 mei 2022 tijdens een doorzoeking in de woning met berging aan de Allemanswaard een ruime handelshoeveelheid softdrugs en goederen voor het opzetten van een grote hennepkwekerij aangetroffen. Op hetzelfde moment heeft de politie tijdens een doorzoeking in een bijgebouw aan de Pr. Irenelaan in Amerongen eveneens een handelshoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester, die vervolgens op basis van de feiten en omstandigheden heeft besloten tot de tijdelijke sluiting.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug voert op basis van regionaal gemaakte afspraken en een nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie een sluitingsbeleid. Burgemeester Naafs: ,,Drugsbezit- en handel vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leidt tot een onveilige en onprettige leef- en werkomgeving. Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente en gaan daardoor vrijwel altijd na een zorgvuldige afweging over tot de tijdelijke sluiting van drugspanden om de openbare orde en leefbaarheid te herstellen’’.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25