Afbeelding
Politie

Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn

29 juni 2022 om 13:47 Overig

DOORN Burgemeester Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet over te gaan tot sluiting van een woning aan Aardbei in Doorn. De woning wordt met ingang van 29 juni 2022 gesloten voor een periode van één maand. Dat laat de gemeente weten in een persbericht.

De politie heeft op 19 april 2022 tijdens een doorzoeking in een woning aan de Aardbei in Doorn een actieve hennepkwekerij aangetroffen. ,,Zij trof daarbij een ruime handelshoeveelheid van in totaal 232 hennepplanten aan. Daarnaast werd er op gevaarlijke wijze stroom gestolen. Het feit dat dit, volgens specialisten, op onprofessionele wijze heeft plaatsgevonden leverde dit direct een onacceptabel brandgevaar op voor de direct omwonenden. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft de burgemeester besloten tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie en beschermt de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid.’’

De gemeente Utrechtse Heuvelrug voert op basis van regionaal gemaakte afspraken en een nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie een sluitingsbeleid. Burgemeester Naafs: ,,Drugsbezit- en handel vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leidt tot een onveilige en onprettige leef- en werkomgeving. Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente en gaan daardoor vrijwel altijd na een zorgvuldige afweging over tot de tijdelijke sluiting van drugspanden om de openbare orde en leefbaarheid te herstellen’’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie