Afbeelding
Foto: Thinkstock

Burgemeester Naafs sluit woning en bijbehorende berging in Doorn

25 maart 2022 om 16:00 Misdaad

HEUVELRUG Burgemeester Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet over te gaan tot sluiting van een woning en bijbehorende berging aan Flat Hoog Moersbergen in Doorn. De woning en de berging zijn met ingang van 25 maart 2022 gesloten voor een periode van twee maanden.

De politie heeft op 31 januari 2022 een onderzoek ingesteld aan Flat Hoog Moersbergen in Doorn. Zij troffen daarbij meer dan tien kilo harddrugs en andere zaken aan die wijzen op de handel in verdovende middelen. Daarnaast troffen zij een vuurwerkbom, een luchtdrukwapen en een tas met inbrekerswerktuigen aan. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft de burgemeester besloten tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie en beschermt de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug voert op basis van regionaal gemaakte afspraken en een nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie een sluitingsbeleid. Burgemeester Naafs: ,,Drugsbezit- en handel vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leidt tot een onveilige en onprettige leef- en werkomgeving. Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente en gaan daardoor vrijwel altijd na een zorgvuldige afweging over tot de tijdelijke sluiting van drugspanden om de openbare orde en leefbaarheid te herstellen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie