Afbeelding
Politie.nl

Gemeente sluit woning in Leersum na aantreffen harddrugs en wapens

25 november 2020 om 13:03 Misdaad

LEERSUM Burgemeester Naafs heeft donderdagochtend besloten om per 27 november een woning aan de Koninging Julianalaan in Leersum te sluiten. De sluiting is het gevolg van een politieonderzoek in september, toen in de woning harddrugs en wapens werden aangetroffen. Materialen in de woning wezen er tevens op dat er werd gehandeld in verdovende middelen. 

De sluiting van het pand had tot op heden nog niet plaatsgevonden in verband met een aangespannen rechtszaak om sluiting van de woning te voorkomen. De rechter heeft de gemeente echter recentelijk in het gelijk gesteld.

,,Een sluiting voor een langere periode is noodzakelijk om het woon- en leefklimaat voor alle buurtbewoners te borgen”, schrijft burgemeester Naafs. ,,Onze samenwerking met de politie is hierin essentieel. De politie heeft één aanhouding verricht met betrekking tot de geconstateerde overtreding in de woning. Wij blijven ons inzetten om te komen tot een herstel dat rust en veiligheid biedt.” 

Harddrugs vallen onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet. Met de sluiting hoopt de gemeente de openbare orde en het woon- en leefklimaat te beschermen. Ook de loop naar het pand wordt hiermee gestopt en het herstellen van de naamsbekendheid van het pand in het kader van harddrugs. 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie