Maandelijks ontmoeten senioren elkaar op de dansvloer en vragen: ,,Mag ik deze dans van u?
Maandelijks ontmoeten senioren elkaar op de dansvloer en vragen: ,,Mag ik deze dans van u?" Bron: Zenner DSF

Buurtsportcoaches blij met hun betrokken partners

Overig

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant schreef vorige maand hoe de opdracht luidt van de gemeente aan de buurtsportcoaches. En daarna met welke activiteiten de gezamenlijk bepaalde doelstellingen behaald worden. Verschillende maatschappelijk betrokken partners sluiten zich ook aan bij die doelstellingen en helpen zelfs mee ze te halen en leveren zo activiteiten of diensten aan het werkplan van de buurtsportcoaches van Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond.

Wilco Willemse

,,Natuurlijk zijn onze partners ook lokaal betrokken, ze kennen de inwoners van onze gemeente", vertelt Ruben Buist, teamleider van de buurtsportcoaches enthousiast. ,,Elk van de vier levert diensten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De partners zijn Hardloopcentrum Aart Stigter, Zenner Dansen Sporten Feesten, Somatic de Fysioclub en onlangs hebben we een partnerschap gesloten met Sport- en Cultuurcentrum De Binder. Een mooie club betrokken partners met wie we in het verleden al veel hebben bereikt en ook plannen maken voor nu en in de toekomst. Zo dragen ze bij aan de activiteiten in ons werkplan."

SPECIALISTEN Een meerwaarde vindt Buist het toevoegen van specialisten en specifieke diensten aan het team: ,,Zo heeft Ellen van het hardloopcentrum samen met ons de wandelchallenge opgezet die deze week is begonnen en kunnen we met die groep werken naar een mooi wandelevenement. Een mooi vervolg van de diabeteschallenge die we eerder met Somatic al ingezet hebben."

,,Met De Binder hebben we een mooie en centraal in de gemeente gelegen locatie met eigen kantoorruimte en opslag van materialen. Samen verzorgen we ook vakantieactiviteiten voor kinderen. Zij leveren de ruimte en materialen en wij de activiteiten en begeleiding", vervolgt Buist.

PASSIE Helma Zenner heeft een eigen dansschool in Leersum en is al vanaf het begin aangehaakt als partner: ,,Veel van onze doelstellingen komen overeen. Zoals de passie voor bewegen en zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met een gezonde leefstijl. Ook met de partners onderling zijn mooie samenwerkingen ontstaan. Zo organiseerde ik met Ellen al eens een leefstijldag. In het werkplan van de buurtsportcoaches herken ik me vooral in de activiteiten voor jonge kinderen en senioren."

BEWEEGKRIEBELS ,,Om de buurtsportcoaches te helpen activiteiten voor peuters te ontwikkelen, gaf ik ze de opleiding 'Beweegkriebels' die ik mag geven voor het NISB", vervolgt Zenner. ,,Daarmee bereiken we een veel jongere doelgroep dan de meeste sportverenigingen, kinderen vanaf 2 jaar. Juist die leeftijd is belangrijk om het plezier in bewegen te ontdekken, angsten te overwinnen en motorisch vaardig te raken. Ook in het Sportakkoord krijgt voorkomen van beweegachterstanden bij kinderen veel aandacht. En dat is heel terecht, kinderen bewegen minder en anders dan vroeger en dat kan de ontwikkeling behoorlijk in de weg staan."

MAG IK… In Maarn en Leersum heeft Zenner dansgroepen, speciaal voor senioren: ,,Dat is zo dankbaar. Vaak zijn het alleenstaande dames en een enkele heer die maandelijks bij elkaar komen om met elkaar te dansen. We noemen het 'Mag ik deze dans van u?' en in Maarn is de groep met bijna 30 senioren lekker vol. In Leersum mag er wat bij, daar komen zo'n 20 ouderen. Zo gaan we eenzaamheid tegen, maar werken we op een leuke manier ook aan conditie, mobiliteit en valpreventie. Voor- en achteraf drinken we koffie. Gelukkig ervaren de deelnemers het vooral als leuk en gezellig."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 11 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30