lachwondershops
lachwondershops Aafke Holwerda

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

30 januari 2020 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

30 januari

Leersum

Koffie, krant en spelletjes
10:00 Hoflaan 31
Kom gezellig koffie drinken en een spelletje spelen met elkaar, bij de Zoute Inval in de bibliotheek in Leersum

Amerongen

Koffie-inloop
10:00 Allemanswaard 13
Kom gezellig samen koffie drinken in de bibliotheek in Amerongen, tijdens de Zoute Inval!

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

Lachwondershop: Heel Heuvelrug Lacht
20:00 Dorpsstraat 26
Lach voluit en verwonder je! Een lachwondershop is een neurobiologische reis waarin we loslaten, spelen, verbinden en toveren met de lach. Doe mee in Sansoma te Doorn: 1 x p.mnd. * dond. 30-1 * dond. 20-2 * dond. 26-3 * dond. 23-4 * dond. 28-5 * dond. 25-6 www.wayra.nl/heel-heuvelrug-lacht Lachen is gezond voor je lijf: breekt overschot aan stresshormonen af (cortisol en adrenaline). Je maakt endorfinen aan. Kom naar Sansoma in Doorn en ontdek een nieuwe manier voor ontspanning, fun én manifestatie van je verlangens! Deelname per keer 15 euro. Meer info en aanmelden: www.wayra.nl/heel-heuvelrug-lacht

31 januari

Driebergen-Rijsenburg

'Ik hou van mij' café
10:00 Bosstraat 23
Wanneer? Elke laatste vrijdag van de maand van 10-12 uur Waar? Bosstraat 23 - 3971 XA Driebergen Voor wie? Vrouwen die onder het voeren van een goed gesprek ook lekker willen tekenen. Je hoeft geen tekenervaring te hebben. Ik geef een tekentip en daar gaan we mee aan de slag.De tekening is niet belangrijk. Het tekenen wel! Jij speelt met kleur en mooie kunstenaarsmaterialen en maakt je hoofd leeg zodat je hart kan spreken. Over contact maken met je verlangen en innerlijke waarheid, leren om te rusten in wat er is, of je verstand en je hart bij elkaar horen of in gevecht zijn met elkaar, en wat er zo ter tafel komt. Kosten? 20,- euro incl. koffie/thee en lekkers en gebruik van alle materialen. Onder leiding van Kit Le Large, ervaringsdeskundige en gepassioneerd kunstenaar. Aanmelden en info? Mail naar café@kitlelarge.nl

RepairCafé
13:00 Oranjelaan 73
Repaircafé bij De Inloop Driebergen is op elke laatste vrijdag van de maand te vinden op de Oranjelaan 73, in de Delerij, van 13.00-15.30 uur. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, meubels, computers… alles wat het niet meer doet, is welkom. De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad. Repair Café Driebergen wil repareren promoten als alternatief voor weggooien.

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere vrijdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos.

Amerongen

Oude muziek is Ensemble muziek
20:00 De Hof 16
Wederom een veelbelovend concert door studenten oude muziek van het Utrechts Conservatorium o.l.v. Viola de Hoog, de internationaal bekende docente cello en barokcello. Het veelkleurige programma voert u van Purcell via Cherubini, Bach en Mozart naar Haydn. Er is dit keer geen pauze, maar wel het traditionele drankje na afloop, samen met de studenten. Entree 15,- euro. De toegangskaarten zijn verkrijgbaar ter plaatse, bij firma Kleton of drogisterij Koenhoek. www.andrieskerk.nl

1 februari

Driebergen-Rijsenburg

kindervoorstelling De Mopperwolk
10:00 Hoofdstraat 164
Voor kinderen vanaf 2 jaar is er op zaterdag 1 februari om 10:00 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen (Hoofdstraat 164, boven de Albert Heijn) een kindervoorstelling van Marianne van Houten te zien. De voorstelling, De Mopperwolk, gaat over een eend. Maar wat voor een eend. Eentje met een humeurtje. Een eend, een wolk, een zwaar gemoed, komt dat nog wel goed? De 'Mopperwolk' is een interactieve voorstelling over emoties, verschillende karakters en jezelf zijn. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater. Bibliotheekleden krijgen korting.

Maarn

Bijeenkomst Hersentumor Contactgroep
10:30 Trompplein 5
De hersentumor contactgroep van de patiëntenvereniging hersenletsel organiseert voor iedereen met een hersentumor en/of betrokkenen een landelijke bijeenkomst. De ochtendlezing zal worden gegeven door Dr. J.J.C. (Joost) Verhoeff, Radiotherapeut-oncoloog bij het UMC te Utrecht. De lezing gaat over de mogelijkheden en beperkingen bij de behandeling van alle soorten hersentumoren en actuele ontwikkelingen op dit vlak. Na een gezamenlijke lunch is er een mogelijkheid om na te praten. Aanmelden kan tot 27 januari via info@hersenletsel.nl .Voor specifieke vragen/opmerkingen kunt u terecht bij: secretariaat hersenletsel.nl: 026 351 25 12. Raadpleeg www.hersenletsel.nl\hersentumor-contactgroep voor meer informatie

Overberg

Over gezonde leefstijl tijdens een lunch
12:00 Dwarsweg 60
Sigrid Kristensen, voedingsdeskundige en leefstijlcoach, verzorgt een gezonde workshop met een verantwoorde en vooral lekkere lunch. Met een zelfgemaakt moodboard Gezonde leefstijl, heel veel praktische tips en recepten kun je thuis aan de slag gaan. Deze workshop wordt gegeven op de sfeervolle historische boerderij De Laan in Overberg. Het begint om 12 uur en duurt tot 15 uur. De prijs is inclusief lunch, tips en recepten. Inschrijven via: www.cursusprojectamerongen.nl

2 februari

Doorn

Muziek voor Maria Lichtmis
16:00
Het koor Capella Sancti Martini Renaissance zingt koormuziek voor Maria Lichtmis (het feest van de reiniging van Maria en van de presentatie van Jezus in de teampel). Op het programma staan delen uit de prachtige Missa Ave Maria caelorum van de Vlaamse componist Jakob Arcadelt (ca. 1507-1568) en motetten van de Engelsman Thomas Tallis (ca. 1505-1585), de Italiaan Carlo Gesualdo (1566-1613) en de Duitser Hans Leo Hassler (1564-1612). De koormuziek wordt afgewisseld met muziek voor blokfluit, bespeeld door Sigrun Lefringhausen, onder meer van de Utrechtse componist Jacob van Eyck (ca. 1590-1657). 'Muziek voor Maria Lichtmis; is een uitvoering in de serie 'Muziek in het kerkelijk jaar', een initiatief van Doornse musici en muziekminnaars, onder auspiciën van de Raad van Kerken Doorn. Het doel is tweeledig: goede kerkmuziek doen klinken en gelegenheid bieden voor ontmoeting. Immers: goede muziek brengt mensen tot elkaar.

3 februari

Driebergen-Rijsenburg

Koffie en spelletjes
10:00 Hoofdstraat 164
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Zenmeditatie
19:45 De Horst 1
Zittende en lopende meditatie in verstilde aandacht in het nu. Info: Marguus Heemskerk, 0343-538002 of www.zendojaku.nl

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

4 februari

Doorn

Soep met een verhaal van Eliza
12:00 Kerkplein 4
Iedere dinsdag van 12:00 tot ongeveer 13:00 uur een heerlijke kom soep met brood én een mooi verhaal van Eliza. Dit alles voor slechts 1,50 euro. Kom mee-eten en meegenieten in de Cantina in Doorn. Vooraf opgeven niet nodig.

5 februari

Doorn

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Iedere woensdag de in de Cantina in het Cultuurhuis Doorn: de Doornse Dis. Vanaf 13:00 uur een heerlijk 2-gangenmenu van 'Slager Ben' met aansluitend koffie of thee voor slechts €7,00. Mee-eten? Meld je dan uiterlijk dinsdag 14:00 uur aan bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10 of 0343-22 58 38. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10:00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd te betalen.

Biljarten in de Cantina
15:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere woensdag vanaf 15:00 uur, uiteraard kosteloos.

Maarn

Start cursus Houtsnijden
19:30 Maarsbergseweg 69
in deze cursus van Maarn Wijzer maakt u kennis met hout en gereedschap, gutsen en flessenhamers. We hakken naar voorbeeld, tekening of eigen ontwerp. Gereedschap en werkbanken zijn aanwezig in het atelier. We staan de meeste tijd tijdens het werken. In de prijs van € 75 is het eerste stuk hout inbegrepen. Over specifieke wensen, zoals een eigen stuk hout, graag vooraf overleg. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Data en locatie: vanaf 5/2/2020, 6 lessen, woensdag 19.45 – 21.45 uur, Maarsbergseweg 69 Woudenberg Docent: Ubald Elshuis Inlichtingen: Barbara Pruijt, 06 52073089.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie