Beelden uit de film uit 1960
Beelden uit de film uit 1960 SVRM

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

6 februari 2020

Driebergen-Rijsenburg

Spelerij Stem & Beweging
10:00 Engweg 14
Workshop olv theatermaker Hendrikje van Leest. Eenmalige deelname €15,-. Meer info via despelerij@outlook.com.

Naaiatelier bij De Inloop Driebergen
12:45 Oranjelaan 73
Voor beginners en gevorderden. Naaimachines en materialen zijn aanwezig. Meedoen is gratis. Loop gerust binnen voor meer informatie, de koffie/thee staat klaar. De Inloop zit in de Delerij aan de Oranjelaan 73.

Amerongen

Computerhulp door Bart en Gijs
10:00 Allemanswaard 13
Iedere eerste donderdag van de maand vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur. U kunt vrij inlopen, vooraf aanmelden niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos.

7 februari 2020

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Bij de Inloop Driebergen kunt u op vrijdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur terecht voor hulp en advies bij gebruik of aanschaf. Kom gerust langs als u vragen of problemen met de computer heeft, de koffie staat klaar. De Inloop vind u in De Delerij, Oranjelaan 73.

Cuba avond ten bate van ZWO project
17:30 Hoofdstraat 117A
De opbrengst van deze avond gaat naar een project op Cuba. Door de jongeren worden Cubaanse gerechten gemaakt, daarnaast zijn er workshops, er is Cubaanse muziek en natuurlijk vertelt iemand uit Cuba van alles over het project, dat we in Driebergen vanuit de gezamenlijke kerken ondersteunen. Je kunt je opgeven via de website: www.zwodriebergen.nl

8 februari 2020

Maarn

Workshop Modelboetseren
10:00 Trompplein 5
Vier uur, in twee blokken van twee uur, bent u in deze cursus van Maarn Wijzer bezig met boetseren naar naaktmodel; vier uur bezig zijn met ruimtelijke verhoudingen en de maten van het menselijk lichaam. Datum en locatie: 8/2/2020, zaterdag 10.00 - 12.00 uur en 12.45 - 14.45 uur, in De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 AC Maarn Docent: Jan de Haas Inlichtingen: Barbara Pruijt, 06 52073089, of www.maarnwijzer.nl Kosten: € 47 (incl. klei, excl. lunch, verkrijgbaar bij De Twee Marken)

Zwart-wit film uit Maarsbergen 60-er jaren
10:00 Raadhuisplein 1
Nadat we afgelopen 2 zolderdagen met een oude film over Maarn veel succes hadden, vertonen we op 8 februari een andere film met het accent op Maarsbergen uit de 60-er jaren. Ook hier weer oude beelden van schoolkinderen, het boerenleven, een winkel, en ook unieke beelden van de vrijwillige brandweer.

Driebergen-Rijsenburg

De Inloop Driebergen: óók op zaterdag!
10:00 Oranjelaan 73
De Inloop Driebergen is nu ook op zaterdag geopend van 10.00-14.00 uur. De Inloop is een ontmoetingsplek voor alle inwoners, van alle leeftijden, in Driebergen. U vind De Inloop in de Delerij, naast de Eurowinkel.

Doorn

Workshop Helende Collages
13:00 Dorpsstraat 26
De Helende Collages zijn onderdeel van het Creatief Atelier bij Sansoma. Het is een reis door je eigen innerlijke wereld en brengt deze in kaart. In een volgende oefening vind je de informatie die de kaart geeft, dat wat – zichtbaar of onzichtbaar – een rol speelt in je leven. Zo ver'beeld' je jouw actuele thema's. Laat je meenemen in je eigen innerlijke wereld en ontdek wat daar leeft. Voor iedereen die het plezier van creëren wil ontdekken. Laat je verrassen door de schoonheid en de voldoening in het maken. Locatie: Sansoma, Dorpsstraat 26 in Doorn. Aanmelden of informatie: tobeor@planet.nl of sansoma.nl/helende-collages-maken/

Maarsbergen

A-mee-zing
19:30 Woudenbergseeg 13
A-mee-zing is precies wat het zegt: samen, uit volle borst, in een ontspannen sfeer geweldige muziekherinneringen ophalen. Live begeleid door de swingende 'The Hillridge Sandlizard Band' & pianist Koos Rommelse. Verder wordt er een loterij gehouden. Toegangsprijs 20,- euro inclusief welkomstdrankje.

Leersum

Darthuizer Jeugdtoneel
19:30 Hoflaan 29
Ooit een pratend schilderij gezien, een gekke tante met maf haar of een levende "trol"? Dan moet je zaterdag 8 februari naar de Binder! Deze avond speelt Darthuizer Jeugdtoneel haar nieuwe toneelstuk "Het huis van tante Agaat".

9 februari 2020

Doorn

Pilatesles Een Pittig Lesje
9:00 Dorpsstraat 26
Pilatesles - groepsles - Instituut Sansoma Een pittig lesje 9 uur maandagmorgen 60Plus Les 10 uur maandagmorgen Proefles gratis. Inhalen op andere uren geen probleem.

Amerongen

Zingen met Ronald Naar
10:30 Imminkstraat 1A
Als een welkome vriend geeft Ronald Naar deze herfst weer een sprankelende zangworkshop waarin hij muzische met het levensbeschouwelijke combineert. Zingen is een 'basisbehoefte van de ziel'. Ronald Naar begeleidt deze zangworkshop in de Rijnkapel. Datum: zondag 9 februari Tijd: 10.30 u 12.00 Kosten: 8,50.

Cothen

Barokensemble Con Piacere
13:00 Brink 9
Op zondag 9 februari vindt in de protestantse kerk op de Brink in Cothen een optreden plaats van Con Piacere, een ensemble dat zich heeft toegelegd op de vocale en instrumentale muziek rond 1600. Vier zangers en drie instrumentalisten (theorbe, cello en clavecimbel) maken deel uit van het optredende ensemble. Het concert begint om 13.00 uur; vanaf half één staat de kerk voor het publiek open tegen een prijs van 10 euro waarbij een kopje koffie in de pauze is inbegrepen. Voor meer informatie zie www.concertincothen.nl

Maarn

Benefietconcert voor de Durlstone School
15:00 Kapelweg 45
Vier musici treden voor u op. Zij spelen licht klassieke muziek. Ook krijgt u info over de Durlstone School in Zimbabwe. U bent welkom door 25,- euro over te maken op IBAN: NL94 INGB 0005 3396 33 t.n.v. Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe onder vermelding: Benefietconcert. Uw overschrijving geldt als entreebewijs. De opbrengst van het concert wordt besteed aan leermiddelen en zonnepanelen voor de school.

10 februari 2020

Driebergen-Rijsenburg

In Between Café
9:00 De Horst 1
In Between Café Workshops en netwerken voor werkzoekenden en zzp-ers op zoek naar nieuwe opdrachten. www.inbetweencafe.nl

De nieuwe donorwet
10:00 Hoofdstraat 164
Maandag 10 februari van 10 tot 12 uur verzorgt Remedica in de Bibliotheek Driebergen een informatiebijeenkomst tijdens de Zoute Inval over de nieuwe donorwet die vanaf juli in werking treedt. Daarom dagen we je tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst uit om over dit onderwerp na te denken en met elkaar in gesprek te gaan. In samenwerking met de Nederlandse Transplantatiestichting en het Ministerie van VWS besteden we aandacht aan weefsel- en orgaandonatie, in het belang van de ouderen in Nederland. Er is geen goede of slechte mening, maar we discussiëren aan de hand van stellingen, een quiz en filmpjes. Uiteraard is de toegang gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Maarn

Poëzie #dichterbijmij
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval van maandag 10 februari van 10 tot 12 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn komt Monique van Rosmalen, bekend van o.a. het boek 'De gesloten piano', uitleg geven over dichten en gedichten. De toegang is gratis, koffie en/of thee is beschikbaar en vooraf opgeven is niet nodig. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is te vinden aan het Trompplein 5 in De Twee Marken in Maarn.

Alzheimer Café
13:30 Trompstaete 48
Het thema is 'Welke zorg/hulp is beschikbaar als het zelf niet meer lukt'. Onze sprekers vandaag zijn Manna Plaisier en Ellen Wennekers, consulenten van het Sociaal Dorpsteam en Mariëlle Heemskerk en Martine van der Steen, consulenten van MEE (onafhankelijke cliëntondersteuning). Het gesprek gaat vandaag over de rol die het dorpsteam van de Utrechtse Heuvelrug en de consulent van MEE (onafhankelijke cliëntondersteuning) kan spelen in het ondersteunen van mensen met dementie en hun naasten bij het vinden van passende hulp en ondersteuning als het zelfstandig niet meer lukt. De consulenten delen hun kennis en praktijkervaring en bieden gelegenheid voor het stellen van vragen.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Driebergen-Rijsenburg

Gratis lezing voeding: Weet wat je (M)eet
19:30 Hoendersteeg 7
Natuurlijk weet je best wat "gezonde"- en "minder verantwoorde" voeding is. Maar ben je geïnteresseerd in een duidelijke uitleg over wat voeding nu eigenlijk voor je lichaam en geest doet, hoe alles wat je eet, in verhouding staat tot bewegen en sporten en op welke manier je je voedingspatroon kunt aanpassen om eventuele gewenste doelen te behalen? Dan ben je van harte welkom bij een 1,5 uur durende lezing over dit interessante onderwerp.

11 februari 2020

Driebergen-Rijsenburg

iko lezing: De aardkorst in beweging.
10:00 Klaproos
'De aardkorst in beweging' door Jan Lambert bioloog/geoloog. De buitenste rand van de aarde is een zeer dunne schil van gesteenten, die continu in beweging is. Deze verschuiving is ook verantwoordelijk voor o.a. aardbevingen, gebergtevorming, tsunami's en vulkanisme. Welke processen zitten hier achter? In deze lezing zal nader ingegaan worden op de ontdekkingstocht hiernaar. Een zeer actueel onderwerp.

Doorn

Soep met een verhaal van Eliza
12:00 Kerkplein 4
Iedere dinsdag van 12:00 tot ongeveer 13:00 uur een heerlijke kom soep met brood én een mooi verhaal van Eliza. Dit alles voor slechts €1,50. Kom mee-eten en meegenieten in de Cantina in Doorn. Vooraf opgeven niet nodig.

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Op dinsdag 11 februari organiseert de Kunstkring Doorn en omstreken een lezing over de tentoonstelling Juwelen! Uit de schatkamers van de Hermitage. De lezing wordt gehouden in de Maartenskerk, Kerkplein 1 te Doorn. Aanvang 20.00 uur. Leden en jongeren onder 21 jaar gratis.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 2 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04