Als je ergens echt voor gaat geeft het niet dat er veel in de weg staat.

4 februari 2022 om 14:29 Sport Deel je nieuws

Als je ergens echt voor gaat geeft het niet dat er veel in de weg staat!

Erik de Heer oprichter van stichting survivalgroep Hang-On viert dertig jarige jubileum in de survivalrunsport.

Al weer dertig jaar terug in de tijd, stond Erik als jong volwassene in Gendringen aan de Start voor zijn allereerste survivalrun. Daar werd toen hartje winter van alle deelnemers verwacht dat ze de strijd aangingen op een zeer uitputtend parcours.

De organisatoren hadden het bewust zo zwaar gemaakt, dat maar een klein deel van het deelnemersveld het helemaal zou gaan redden tot de finish. Daarvoor kozen ze een zeer uitdagende route van ruim dertig kilometer over onverhard terrein. Denk bijvoorbeeld aan het doorkruisen van zware kleiakkers en natte weilanden, terwijl iedere kilometer wel een paar hindernissen de makkelijke doorgang blokkeerde. Het was echt de bedoeling dat de deelnemers gingen afzien. Diverse touwklimhindernissen werden steeds afgewisseld met bijvoorbeeld lange stukken lopen met boomstam of zandzak in de nek. Flinke stukken door koud water waden plus slepen van diverse zware lasten, houthakken en nog veel meer. Juist die optelsom maakte het voor de deelnemers, met vermoeide lijven en zeer koude handen, bijna onmogelijk om ook nog de laatste paar klimhindernissen voor de finishbel te overwinnen.

Het komt er bij survivalrun echt op aan hoe diep je kan gaan, hoe lang je het vol kan blijven houden en hoe vastberaden je bent om door te gaan.

Maar Erik was dertig jaar geleden een goede hardloper, sterk en vastberaden en heeft de finish gehaald op zijn allereerste survivalrun. Vele runs volgden...

Inmiddels dertig jaar later heeft hij alles bereikt wat er maar te bereiken valt in deze mooie sport.

Hij is niet alleen als sporter zeer geslaagd (meermaals Nederlands kampioen op de zwaarste afstand). Veel meer dan dat, hij is namelijk een voorbeeld voor velen geworden!

Door zich in die dertig jaar te blijven ontwikkelen en jaar in jaar uit het voortouw nemen, heeft hij steeds betere kansen gecreëerd voor anderen. Hij liet zich in die dertig jaar niet uit het veld slaan door kleine hindernissen en zeer grote tegenslagen. Hij gaf niet op bleef zich herpakken en doorgaan. Want opgeven is voor hem geen optie.

Inmiddels heeft hij met uitzonderlijk veel uren vrijwilligerswerk heel veel kinderen, jongeren en volwassenen bereikt met deze mentaliteit. Velen hebben inmiddels ook die “Hang-On instelling” van hem mee gekregen: volhouden, ook al lijken er te veel zware dingen op je pad te komen, ook al ben je moe.

Iedereen die van een sportieve uitdaging houdt is van harte welkom voor zijn eerste kennismaking met deze mooie sport en kan zich aanmelden voor een gratis proefles bij Stichting Survivalgroep Hang-On in Doorn waar Erik hoofdtrainer en coach is

advertentie
advertentie