Afbeelding
RH-Locic-De Projectinrichter

Een goede akoestiek op kantoor, hoe regel je dat?

8 december 2021 om 10:59 Partnercontent

Op de werkvloer wordt de akoestiek vaak vergeten. Terwijl er veel aandacht wordt besteed aan de inrichting, de huisstijl en de werkplekken, vergeet men wel eens hoeveel impact geluid heeft op de mensen die in de ruimte moeten werken. Geluidsoverlast is vaak een van de grootste bronnen van ergernis op de werkvloer, vooral wanneer het werk in een kantoortuin plaatsvindt. Denk aan collega’s die overleg voeren vlak naast jouw bureau, het koffieapparaat dat om de minuut gaat brommen en telefoongesprekken die je uit je concentratie halen. Als je wel eens op een kantoor hebt gewerkt waar de akoestiek slecht was, dan komen deze ergernissen je ongetwijfeld bekend voor. Maar hoe zorg je ervoor dat het geluid in je werkruimte niet voor overlast zorgt?

Een goede akoestiek

De akoestiek in een werkruimte heeft veel invloed op de mensen die er werken. Een goede akoestiek zorgt ervoor dat je medewerkers goed en geconcentreerd aan de slag kunnen. Tegelijkertijd zorgt een slechte akoestiek er juist voor dat concentreren moeilijk is en dat de stress hoog kan oplopen. Dat kan veel verschillende klachten met zich meebrengen. Ook zijn medewerkers die zich niet goed kunnen concentreren minder efficiënt. Een goede akoestiek is dus van groot belang.

Hoe verbeter je de akoestiek?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. De beste manier om dat te doen, is door al bij de inrichting van een werkruimte rekening te houden met de manier waarop geluid zich in een kamer gedraagt. Een kantoortuin kan medewerkers bijvoorbeeld helpen om flexibeler te werken en beter samen te werken, maar een grote valkuil is de geluidsoverlast die gemakkelijker ontstaat omdat er in één grote ruimte wordt gewerkt. Met slimme oplossingen zoals een akoestische belcel, geluiddempende scheidingswanden en wandpanelen, kun je het geluid goed opvangen en voorkom je geluidsoverlast.

Een projectinrichter helpt

Een projectinrichter helpt je bij elke stap van het inrichten van een werkruimte. De akoestiek hoort daar ook bij. Ga je dus een nieuw kantoor inrichten, dan is het een verstandig idee om al in de beginfase een projectinrichter in de arm te nemen. Deze expert helpt je niet alleen met de akoestiek, maar ook met het implementeren van je huisstijl, het inrichten van de werkruimte en het aanschaffen van de juiste meubelen. Denk aan ergonomische bureau- en vergaderstoelen van het merk Vitra, of de RH Logic 400. Daarmee breng je je kantoor naar een hoger niveau en zorg je ervoor dat er rekening is gehouden met alle belangrijke factoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie