Afbeelding
Foto: Shutterstock

Hoe en wanneer kun je het beste een kerstpakket uitzoeken?

Partnercontent

Elk jaar weer is het kerstpakket een mooie blijk van waardering van werkgevers naar medewerkers. Hoewel de populariteit ervan schommelt, blijft het toch telkens weer terugkomen. Deze mooie traditie van het belonen van loyaal personeel rond de feestdagen is immers ook een leuke aanwinst aan de bedrijfscultuur.

Het kan echter ook lastig zijn als jij de verantwoordelijke voor de kerstpakketten bent. Want wat kun je het beste kiezen? Wat moet je budget zijn, en welke pakketten zijn er populair? En wanneer moet je eigenlijk uiterlijk zo’n pakket besteld hebben? Dat en meer ontdek je hier.

Wanneer

Misschien wel de belangrijkste vraag voor de meesten: wanneer moet ik uiterlijk dat pakket besteld hebben voor mijn personeel? Je hebt het ongetwijfeld al druk genoeg. Zeker tegen het einde van het jaar is dat vaak het geval. Daarom kun je er maar beter vroeg bij zijn als het om kerstpakketten gaat. Bij grote aanbieders zoals Kerstpakkettenplaza kun je al in de zomer bestellen.

Wil je er zeker van zijn dat de pakketten die jij wil nog beschikbaar zijn? Heb je veel medewerkers en veel specifieke wensen over de samenstelling? Dan is het beter om eerder te zijn dan later. In november, oktober of zelfs september kun je alvast een keuze maken.

In principe kun je wachten tot december. Houd er wel rekening mee dat de keuze dan wellicht beperkter is of dat je niet meer voor heel grote groepen personeel kunt bestellen. Dit hangt natuurlijk helemaal af van de aanbieder, want sommigen kunnen dit wel op het laatste moment realiseren.

Hoe bestellen

Er is een keuze die je als eerste moet maken als het gaat om het kiezen van een kerstpakket: wil je de pakketten zelf samenstellen of ga je voor een vooraf samengesteld pakket? Beide hebben voor- en nadelen.

Een vooraf samengesteld pakket is vaak goedkoper. Het scheelt manuren en moeite als je niet per pakket een andere samenstelling wil. Het is dus een budgetvriendelijke optie. Daarnaast ben jij er minder tijd aan kwijt. Ben je er al een beetje laat bij? Dan is dit absoluut de beste keuze.

Een vooraf samengesteld pakket is wel lastig als je wil dat het echt persoonlijk overkomt. Zo’n pakket bevat natuurlijk ook producten die niet iedereen lekker, mooi of leuk vindt. Die kans is veel minder groot als je zelf pakketten samenstelt. Daarom kiezen werkgevers in relatief kleine bedrijven daar soms voor. Het is net dat persoonlijke extraatje dat zorgt dat je cadeau niet snel vergeten wordt. Zelf samenstellen is echter vaak wel duurder.

De populairste keuze

Ga je voor traditioneel? Het kerstpakket gevuld met voedsel is nog altijd de populairste keuze. Mensen houden nu eenmaal van luxe hapjes rondom de feestdagen. Daarmee kun je bijna niet de mist in gaan! 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 17 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01