Coronatestcentrum Driebergen is goed bereikbaar en gevestigd in een goed verwarmd pand.
Coronatestcentrum Driebergen is goed bereikbaar en gevestigd in een goed verwarmd pand. Coronatestcentrum
Advertorial

Coronatestcentrum opent deuren in Driebergen

11 februari 2021 om 09:30 Zakelijk

DRIEBERGEN Coronatestcentrum Driebergen heeft sinds kort de deuren geopend op de Traaij 91. Het is een particulier initiatief dat zeker voorziet in een behoefte. Rijden naar bijvoorbeeld Utrecht, Zeist of Amersfoort is er niet meer bij. Daarnaast werkt het centrum met een ambulant team, dat bij een grotere testvraag ook op locatie test.

Initiatiefnemers Myléne ’t Hart en Jeroen Menting zijn in eerste plaats ondernemers. Voor beiden veranderden hun werkzaamheden tijdens de coronaperiode, maar ze besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Menting: ,,Corona heeft ons ingehaald. Toen we ervaringsdeskundige werden, bedachten we dat het ook anders kan. Hier op de Utrechtse Heuvelrug is geen testlocatie in de buurt, wij moesten minimaal een half uur in de auto voor een test. Daarom besloten we in samenwerking met een medisch specialist onze eigen locatie te openen.’’

Coronatestcentrum Driebergen is goed bereikbaar en gevestigd in een goed verwarmd pand. Sluiting door storm of kou is niet aan de orde. Inmiddels hebben al een groot aantal bewoners van de Heuvelrug de locatie bezocht. Ook worden kinderen van 4 tot 12 jaar via een neusswab hier binnen 15 minuten op het virus getest.

‘t Hart: ,,Wij nemen de tijd voor iedereen. Niemand hoeft zich gehaast te voelen. Ons team is samengesteld uit zeer ervaren medewerkers met oog voor de mens. Kinderen stellen we eerst op hun gemak met een grapje en een grolletje. Ouderen mogen hun tijd nemen.’’

DRIE TESTEN Het aanbod bestaat uit drie testen, waarbij het maken van een afspraak bij wijze van spreken al over een half uurtje mogelijk is. De meest populaire test blijft de sneltest voor € 69. Hiervan is de uitslag binnen een kwartier bekend. Voor wie in aanraking is geweest met iemand met corona, lichte klachten heeft of gewoon snel zeker wil weten geen corona te hebben, is dit de meest ideale test.

De tweede test is de PCR-test, waar bij een negatieve uitslag ook een reiscertificaat hoort. Het is dezelfde test als die van de GGD. Deze kost € 129 en als hij voor 11.30 uur wordt uitgevoerd, is de uitslag dezelfde dag bekend.

De derde test is de combinatietest van € 89. Hiervan is de uitslag binnen een half uurtje binnen. Naast de reguliere corona-test wordt via de ‘antibodytest’ gekeken of men in het verleden corona heeft gehad.

AMBULANT Nu de scholen weer zijn opengegaan en kinderen met een snotneus de klas in mogen, bezoekt het centrum regelmatig scholen voor een ambulante test. Jeroen: ,,Als kinderen op tijd getest worden, kan dat een uitbraak voorkomen. Ook zijn we er helemaal klaar voor om in de toekomst bijvoorbeeld in de horeca en bij evenementen snelle testen te verzorgen.’’

Coronatestcentrum Driebergen is goedgekeurd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van door het RIVM gevalideerde en goedgekeurde testen. Ook hanteert het testcentrum een zeer strikt en veilig privacybeleid.

Voor aanmelding en meer informatie: www.coronatestlatendoen.nl

advertentie
advertentie