Het consultatiebureau is verhuisd naar de Valkenheuvelschool
Het consultatiebureau is verhuisd naar de Valkenheuvelschool Directie Valkenheuvel

Consultatiebureau verhuisd naar Valkenheuvelschool in Driebergen

Zorg

DRIEBERGEN Het consultatiebureau van GGD regio Utrecht in Driebergen-Rijsenburg is verhuisd naar de Valkenheuvelschool, aan het Jagerspad 4 in Driebergen-Rijsenburg. Sinds woensdag 27 januari kunnen ouders met hun kinderen daar terecht. 

De school is naar eigen zeggen blij met deze voorziening onder haar dak, en hiermee is ook de continuïteit van een consultatiebureau in Driebergen-Rijsenburg gewaarborgd.

De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug heeft in 2019 een ombuigingsopdracht voor de consultatiebureaus gegeven aan het college van burgemeester en wethouders. Er moest dus gezocht worden naar een manier om kosten te besparen. Samen met de GGD heeft de gemeente meerdere mogelijkheden in Driebergen-Rijsenburg onderzocht, waarbij de Valkenheuvelschool al snel als beste mogelijkheid naar voren kwam.

VERBOUWING In de Valkenheuvelschool was ruimte beschikbaar die omgebouwd kon worden naar een consultatiebureau. Medio 2020 heeft de gemeenteraad haar goedkeuring gegeven voor een investeringskrediet om de verbouwing mogelijk te maken. Om overlast voor de kinderen van de school te voorkomen, vond de verbouwing plaats in de kerstvakantie. Het consultatiebureau is sinds woensdag 27 januari  volledig open, maar vooralsnog zijn alleen de bezoeken die binnen de coronamaatregelen gelden, zoals voor inentingen, toegestaan.

In de school is er, net zoals bij andere scholen, een aantal kinderen met opvoedings-/ zorgvragen. ,,Door de combinatie van school en consultatiebureau zijn de lijnen kort en dat komt de zorg voor de kinderen ten goede”, schrijft de gemeente in een persbericht. Ook hoopt de Valkenheuvelschool met de aanloop naar het consultatiebureau dat ouders en/of verzorgers de school weer beter in beeld krijgen. En mogelijk eerder juist deze school voor hun kinderen kiezen. Of voor de kinderdagopvang SKDD in hetzelfde complex.

CENTRALE PLEK Wethouder Chantal Broekhuis: ,,Het is fijn dat het consultatiebureau hiermee een mooie nieuwe centrale plek heeft gekregen in Driebergen-Rijsenburg. Dit versterkt de samenwerking tussen de GGD, de scholen en jeugdhulp. Wij zijn als gemeente dan ook erg blij met deze combinatie.”

Ingrid Roelofs directeur Valkenheuvelschool: ,,Als directeur van de school ben ik blij met deze intensievere vorm van samenwerking met het consultatiebureau. Zoals we allemaal weten ‘it takes a village to raise a child’. Wij denken dat de blik die consultatiebureaumedewerkers hebben, meer gericht op een gezonde ontwikkeling van het kind, onze onderwijsblik zal verruimen.”

Djara Sokal, jeugdarts van GGD regio Utrecht: ,,Wij zijn blij dat er ruimte in Driebergen is gevonden. Zo blijven we toegankelijkheid voor alle ouders in Driebergen.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 19 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01