Rode Kruis zoekt medewerkers: ‘We zijn minder zichtbaar in de samenleving’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Rode Kruis zoekt medewerkers: ‘We zijn minder zichtbaar in de samenleving’

3 feb, 06:34 Zorg
John Beringen
Afbeelding

DRIEBERGEN ,,Veel mensen weten niet goed wat het Rode Kruis allemaal doet”, laat ze weten. ,,Als er in het buitenland een ramp plaatsvindt dan ziet iedereen wel dat het Rode Kruis daar hulp verleent, maar hoe het dicht bij huis werkt, is voor menigeen niet echt duidelijk. Mensen kennen ons wel doordat we altijd aanwezig zijn bij evenementen als bijvoorbeeld de Avondvierdaagse, de speelweek en sportwedstrijden, maar doordat dit alles door corona is stilgevallen, dreigen wij buiten beeld te raken.”

LOGISTIEK Ze merkt op dat het Rode Kruis weliswaar eerste hulp verleent bij ongelukken, maar dat deze dienst zich daarnaast ook bezighoudt met logistieke ondersteuning als de situatie dat vereist. Als voorbeeld haalt ze een brand aan die enige jaren geleden in Breukelen woedde in een complex van aanleunwoningen. ,,Gelukkig waren er toen geen persoonlijke ongelukken, maar alle b..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.