Arno Meinen zoekt donornier: ‘Ik zal hem of haar eeuwig dankbaar zijn’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Arno Meinen zoekt donornier: ‘Ik zal hem of haar eeuwig dankbaar zijn’

23 jan, 07:00 Mensen
John Beringen
Arno met zijn echtgenote Berber. ,,Mijn nierfunctie is momenteel nog 17 procent."
Arno met zijn echtgenote Berber. ,,Mijn nierfunctie is momenteel nog 17 procent."

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Arno Meinen (45) deed onlangs op Facebook een oproep waarin hij aangeeft op zoek te zijn naar iemand die bereid is om een nier aan hem af te staan. Hij blijkt cystenieren te hebben; een erfelijke aandoening die genetisch is bepaald en die niet te stoppen is.

,,Bij cystenieren ontstaan er vochtblazen op de nieren die er toe leiden dat de nieren na verloop van tijd niet meer functioneren”, licht hij toe. ,,Dat heeft te maken met het feit dat die vochtblazen blijven groeien waardoor het gezonde weefsel in de knel komt. Het komt bij ongeveer 1 op de 2500 mensen voor. En hoe dat ontstaat? Je krijgt het bij je geboorte mee door een verkeerd stukje DNA of..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.