Displays op fietsstuur nieuwe ‘markt’ voor dieven

18 december 2020 om 06:54 Misdaad John Beringen
David: ,,Laat de display nooit onbeheerd op het stuur zitten.
David: ,,Laat de display nooit onbeheerd op het stuur zitten."

DRIEBERGEN In het verleden werden er regelmatig radio’s uit auto’s gestolen; later vormde navigatieapparatuur een geliefde buit maar thans lijkt de ‘markt’ verlegd te zijn naar displays van elektrische fietsen. Een gesprek met verschillende mensen die hun licht laten schijnen over deze nieuwe activiteit van het dievengilde.

Eén van de gedupeerden is een inwoonster van Driebergen die niet met haar naam in de krant wil. ,,Ik moest nog even snel een boodschap doen”, laat ze weten. ,,Dat was trouwens nota bene op Sinterklaas-avond. Ik was misschien twee minuten in de winkel en toen ik buiten kwam, bleek mijn display gestolen te zijn. Dan praat toch over een strop van 1..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.