Juf Dute Groot Hulze met pensioen: ‘Drie generaties voorbij zien komen’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Juf Dute Groot Hulze met pensioen: ‘Drie generaties voorbij zien komen’

23 dec, 07:00 Onderwijs
John Beringen
Rechts op de foto juf Dute Groot Hulze.
Rechts op de foto juf Dute Groot Hulze.

DRIEBERGEN Afgelopen dinsdag was het beduidend drukker dan normaal op de speelplaats van basisschool De Zonheuvel. Het had alles te maken met het afscheid van juf Dute Groot Hulze die na 44 jaar als juf van de kleuterklas, later de groepen 1 en 2, gewerkt te hebben met pensioen ging.

De blauwe borden met daarop een witte ‘P’ die op de ruiten zijn aangebracht, wekken in eerste instantie wat verwarring. Was de speelplaats ineens een parkeerplaats geworden? Al snel blijkt dat deze borden verwijzen naar het pensioen van de scheidende juf dat op die dag centraal staat. Door de corona zag het afscheid er heel anders uit dan gebruikelijk: dat vond plaats in de vorm van een defilé.

Voo..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.