Mariska van der Woerd is blij met hun mooie nieuwe winkel aan de Kampweg: vlak bij het oude pand.
Mariska van der Woerd is blij met hun mooie nieuwe winkel aan de Kampweg: vlak bij het oude pand. Babs Bouwman

Echte Bakker Van der Woerd weer open in nieuw pand aan Kampweg

25 mei 2023 om 12:39 Zakelijk

DOORN Mariska van der Woerd is superblij dat ze weer terug is op de Kampweg. Slechts twee deuren verwijderd van het oude pand, dat in september door brand verwoest werd. Er zijn ook gemengde gevoelens, want nu wordt ze iedere dag geconfronteerd met de ravage van de oude bakkerij. Gelukkig overheerst het fijne gevoel dat ze weer terug is op de oude vertrouwde plek. En nu maar hopen dat iedereen de oude gang naar hun winkel weet te vinden. Die zelfs nog iets ruimer en lichter is en waar je nu een lekkere kop koffie of thee kunt drinken: als je zin hebt met een lekkere verse croissant of zo’n overheerlijk gebakje.

Sinds de brand hebben Kees en Mariska van der Woerd niet stilgezeten. Al gauw was beklonken dat ze een bakkerij in Zeist konden overnemen, die sinds medio februari op hun naam staat. Ook was snel bekend dat ze aan de Kampweg een nieuwe winkel konden inrichten: ,,We wilden zo snel mogelijk weer terug op onze vertrouwde plek”, aldus Mariska. De afgelopen maanden werden plannen gesmeed. Echte Bakker Van der Woerd heeft nu drie locaties. Het brood en banket wordt dagelijks versgebakken in Zeist.

NIEUWE PRODUCTEN

Door twee bakkerijen samen te voegen, krijg je onvermijdelijk nieuwe producten. Mariska vindt dat leuk. Zo heet de pompoenpitter voortaan krachtpitter pompoen en is de overheerlijke roomboter speculaas nu ook verkrijgbaar met amandelen. Onveranderd lekker is de skitaart en dat geldt ook voor de aardbeienkano’s, doornaartjes en appelkoeken. Het brood ligt voorgesneden in de schappen, want dat werkt superhandig. Iedere dinsdag is er weer brodenactie en richting het weekend zijn de bollen in de aanbieding. Zo heeft Van der Woerd vaker leuke acties.

ENVELOPJE MET GELD

Door al deze positieve ontwikkelingen is de brand bijna weer vergeten. Behalve toen onlangs twee meisjes uit het dorp een envelopje kwamen brengen met geld dat ze gespaard hadden voor de bakker. Een week later gaven ze Mariska een zelfgebouwde maquette van de winkel. ,,Dat vond ik zo lief, ik heb ze gauw wat chocolaatjes gegeven.” Voor de rest richt Mariska haar blik op de toekomst. 

De winkel in Doorn is nu open van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur. ,,Zodra de Bakkerij in Zeist verbouwd is, gaan we de hele week om 8 uur open.” Extra personeel kunnen ze ook goed gebruiken. Kom even langs in de winkel of kijk op de website. Sinds kort is de webwinkel ook weer online: www.bakkerijvanderwoerd.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Echte Bakker Van der Woerd. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
advertentie