Volgens Gert van den Berg maakt de juiste schoen, met zo nodig een podologische zool, het voor iedereen mogelijk om pijnvrij te lopen.
Volgens Gert van den Berg maakt de juiste schoen, met zo nodig een podologische zool, het voor iedereen mogelijk om pijnvrij te lopen. Joris Lugtigheid

De perfecte schoen op maat bij Van den Berg Sport

Zakelijk

DRIEBERGEN Goede schoenen zijn belangrijker dan je denkt. Zeker als je last hebt van moeilijke of pijnlijke voeten. Voor alles is een oplossing vindt Gert van den Berg uit Driebergen. En voor iedere voet een passende schoen. Lopen zonder pijn is écht mogelijk!

door Babs Bouwman

Je zal het maar hebben: moeilijke voeten of pijn bij het lopen. Er kwamen veel klanten in de winkel bij Gert van den Berg die geen goed schoeisel konden vinden. Dat zette hem aan het denken en hij besloot sportpodologie te gaan studeren. Gedreven om een oplossing te vinden voor de problemen van deze mensen.

Tegelijkertijd kon Gert zijn ogen niet sluiten voor de marktontwikkelingen. De komst van megastores en outletcenters en groei van internetaankopen vergde een andere insteek van zijn bedrijf. Hij zag meer toekomst voor een specialisatie en service op maat in plaats van brede sportwinkel. ,,Ik wil graag toegevoegde waarde te geven aan de producten die ik verkoop”, vertelt Gert van den Berg vol enthousiasme. Hij besloot afscheid te nemen van Sport 2000 en een switch te maken naar zijn interessegebied: wandel-, hardloop en skischoenen op maat. Met als doel mensen biomechanisch gezien zo makkelijk mogelijk te laten lopen met de minste belasting.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Als eerste kijkt Gert naar de beweeglijkheid van de voet en waar eventuele problemen zitten. - Joris Lugtigheid

Duizenden voeten heeft Van den Berg al voorbij zien komen. Smal of breed, hoge wreef of holle voet, hamertenen of vergroeiingen. Voor alle afwijkingen en niet te vergeten ook normale voeten is een oplossing. Het begint met een uitgebreide voetanalyse. De soepel- of juist stijfheid van de voet bepaalt hoe iemand loopt en waar je steun nodig hebt. Staand op een apparaat worden de voeten ingescand: dat vertelt iets over de voetvorm en -belasting. Gert kijkt hoe de voet beweegt, wat een voet makkelijk kan en wat moeilijk. ,,Met het juiste schoeisel kan de voet beter bewegen, zodat ie het verste komt en het minste energie gebruikt”, aldus sportpodoloog Gert Van den Berg. Als het nodig is, wordt er ter plekke een zool op maat gemaakt, met eventuele voet specifieke aanpassingen om het geheel te complementeren. Dat zorgt voor een betere drukverdeling en afwikkeling, zodat mensen nog beter kunnen lopen.

Uit het hele land komen er mensen met voetproblemen naar Driebergen. Als ze op zoek zijn wandel- of hardloopschoenen, wordt er ook een loopanalyse gedaan. In combinatie met de vorm en beweeglijkheid, adviseert Gert Van den Berg meestal twee of meer opties. Omdat hij goed op hoogte is van de kenmerken van de verschillende schoenmerken, weet hij precies welk type schoen het beste is voor de klant. 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Ter plekke wordt een zool gemaakt, die zorgt voor betere drukverdeling en afwikkeling van de voet. - Joris Lugtigheid

Overigens doet Gert het niet alleen: er is een heel team van opgeleide gezond-lopen adviseurs en schoenspecialisten in de winkel. Wel goed om je te realiseren dat je bij Van den Berg geen medische adviezen krijgt. Tips wel natuurlijk, maar die kan iedereen ook vinden op de website.

Veel Driebergenaren vragen zich af: hoe moet dat nu met de bespanning van mijn racket? Waar moet ik nu mijn teamkleding kopen voor tennis, hockey of voetbal? Gelukkig hoeven zij zich daar geen zorgen over te maken. Bij Van den Berg Sport kun je nog steeds voor dit soort zaken terecht. Weliswaar verdwijnen voetbalschoenen en sportkleding uit het assortiment, maar voor het overige, ook accessoires als een bitje of een gripje, kan iedereen er nog steeds terecht. Sinds kort op de eerste etage. Beneden is alles volledig ingericht voor schoenen op maat. 

Ook lopen zonder pijn? Maak een afspraak via de website en vul het intakeformulier in. Gert van den Berg is ervan overtuigd: ,,Voor iedere voet is er een goede schoen.

Meer informatie is te vinden op www.wandelschoenenopmaat.nl;  www.skischoenenopmaat.nl; en www.vandenbergsport.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Van den Berg Sport: specialist in wandel- en skischoenen. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportverslaggever Huub van Aerssen overleden 30 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 6 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 9 aug, 07:30
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30