Karin Oyevaar
Karin Oyevaar D66

Karin Oyevaar (D66): ‘Duidelijke keuzes voor de toekomst’

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

HEUVELRUG De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 14,15 en 16 maart. Inwoners van Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg gaan dan naar de stembus om hun keuze te maken voor het bestuur van onze gemeente. 

Karin Oyevaar: ,,De afgelopen raadsperiode maakte D66 geen deel uit van het college. We werkten vanuit de raad samen met andere partijen, maar vooral met organisaties, ondernemers en inwoners om te bouwen aan een duurzame toekomst voor onze gemeente. We lieten onze stem klinken, gaven richting aan belangrijke dossiers. Maar hebben nog heel veel te doen, gezien de flinke uitdagingen waar we de komende jaren voor staan.”

,,Wat onze gemeente nodig heeft zijn duidelijke keuzes voor de toekomst. En dat is waar de komende gemeenteraadsverkiezingen over gaan. Deze verkiezingen gaan over leefbaarheid in de buurten. Over veilige trottoirs en fietspaden. Over behoud van onze groene omgeving en het vasthouden van regenwater. Over verlaging van de maximumsnelheid, autoluwe dorpscentra en voldoende groene speelplekken.”

,,Deze verkiezingen gaan over hoe we met investeringen in onderwijs, sport en cultuur onze kinderen gelijke kansen voor een goede start kunnen geven. Over hoe we de klimaatcrisis aanpakken en ondernemers gelegenheid geven duurzaam te ondernemen. Over het bouwen van 1.000 nieuwe betaalbare woningen in de komende 5 jaar.”

,,Deze verkiezingen gaan over samenwerken binnen de regio. Om tot oplossingen voor gemeente-overschrijdende problemen te komen moeten we in gesprek met onze buren. Bijvoorbeeld over de balans tussen recreatie en natuur. Dat gesprek gaat verder dan alleen het Henschotermeer.”

,,Deze verkiezingen gaan ten slotte ook over de relatie tussen inwoner en gemeente. Over minder voorschriften, voorwaarden en formulieren. Vertrouwen in oplossingen vanuit de gemeenschap. Dát is de plek waar ze vandaan komen. Niet alleen omdat het geld scheelt, maar vooral omdat deze oplossingen vaak beter zijn, meer draagvlak hebben en daarmee toekomstbestendiger zijn.”

,,Ik geloof in veerkracht en vooruitgang. In een wereld die verandert, is het de kunst mee te veranderen zonder je eigen identiteit te verliezen. En daar is niet eens een radicale wijziging voor nodig. Soms hoef je de koers maar een paar graden te verleggen om toch op een andere plek uit te komen.”

,,Met elkaar meer mogelijk maken. En dat begint met duidelijke keuzes. Kies dus vooral om te gaan stemmen op 14,15 of 16 maart!”

Dit artikel wordt u aangeboden door D66 Utrechtse Heuvelrug.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 11 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31