Paul en Natalie uit Amerongen wonen in een monument uit 1888.
Paul en Natalie uit Amerongen wonen in een monument uit 1888. Green Make Over

Amerongers in tv-programma Green Make Over

Wonen

AMERONGEN Op SBS6 is zaterdag 5 februari te zien hoe Paul en Natalie uit Amerongen in hun huis in rap tempo korte metten maakt met de moeilijk warm te stoken voormalige slagerij en de bijbehorende hoge energierekening. Paul en Natalie wonen in een gemeentelijk monument uit 1888. Ze worstelden met de vraag wat je daar nu wel of niet mag doen in het kader van het energiezuiniger maken en verduurzamen van de woning. Het tv-programma Green Make Over schoot hen te hulp, versterkt door onder andere de monumentenexpert van gemeente Utrechtse Heuvelrug.  

In de aflevering zien we hoe Paul en Natalie met een warmtebeeldcamera in huis op jacht gaan naar de warmtelekken. Vervolgens gaan ze de uitdaging aan om in twee dagen tijd zelf zoveel mogelijk energiewinst te boeken en hun tuin flink te vergroenen.

GREEN MAKE OVER Dit laagdrempelige programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis heel makkelijk zelf kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om de nodige besparingen thuis te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Juist nu de energieprijzen zo hoog zijn en het de klimaatverandering ons laat zien dat we geen dag mogen verspillen met een milieuvriendelijker levensstijl. Green Make Over gaat vooral om de groene Quick Wins die je zelf kan doen. Daarom zie je dit jaar ook vooral hoe bewoners zelf aan de slag gaan thuis in de vorm van een tweedaagse doe-het-zelf uitdaging. Green Make Over seizoen #3 wordt mede mogelijk gemaakt door Milieu Centraal en SpeedComfort.  

PRESENTATIE De presentatie is in handen van programmamaker Gwen Jansen. Jansen is tevens producente van het tv-programma. Co-presentatoren zijn Dennis Wilt (klimaat- en weerexpert) en Bram Engberts (ambassadeur voor de groene leefomgeving) Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie. Hier is ook de trailer van de aflevering uit Amerongen te zien.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00