Met zelfgemaakte hesjes en vlaggen van Cycle4Climate ging het gezin Van der Burg op reis.
Met zelfgemaakte hesjes en vlaggen van Cycle4Climate ging het gezin Van der Burg op reis. Eigen foto

Klimaatcafé over verduurzaming in Amerongen

Natuur en milieu

AMERONGEN Wie meer wil weten over verduurzaming en wat er allemaal in dat opzicht gebeurt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is van harte welkom bij het Klimaatcafé dat op vrijdag 4 maart vanaf 20.00 uur wordt gehouden in restaurant Buitenlust in Amerongen. Spreker is Lennart van der Burg die met zijn gezin afgelopen zomer een bijzondere reis maakte om aandacht te vragen voor het klimaat. 

Aan het begin van de avond zal Lennart van der Burg een terugblik geven over zijn avontuur van afgelopen zomer. Hij is namelijk samen met zijn vrouw Sjoukje en drie kinderen Thijmen (9), Madelief (7) en Bor (3) op de fiets gestapt en heeft ruim 3.000 kilometer gefietst naar Roemenië. 

CYCLE4CLIMATE ,,Ons doel was meer aandacht voor elkaar en de wereld om ons heen. Met zelfgemaakte hesjes en vlaggen van Cycle4Climate hebben we tijdens de reis aandacht gevraagd voor klimaatverandering, en dat is gelukt! Onderweg hebben we honderden mensen gesproken en veel mensen hebben de actie gehoord op de radio en gezien in de krant. We deden de actie omdat we ons ernstig zorgen maken over de klimaatverandering. Onderweg zagen we de overstromingen in Duitsland en de bosbranden in Griekenland. Je voelt je machteloos. Wat kunnen we nog meer doen? Met de reis hebben we willen laten zien dat je ook op de fiets op reis kan, op eigen kracht dwars door Europa. Tijdens de reis zijn we dingen veel meer gaan waarderen. Een warm bakje koffie, droge kleren en zelfs een slaapplaats op de camping. Dit proberen we vast te houden nu we terug zijn. Het is ook mooi om te zien dat veel mensen uit onze omgeving geïnspireerd zijn geraakt en ook op de fiets op pad willen. Soms zijn er wel de nodige praktische vragen. Hoe doe je dat met kinderen, hoe bereid ik me voor en hoe start ik zelf zo’n actie?” 

Al deze vragen komen tijdens het klimaat café aanbod. Eén van de voornemens die Lennart heeft overgehouden na zijn fietsreis is om zich nog actiever te gaan inzetten voor klimaat en duurzaamheid. 

KLIMAATCAFÉ Tijdens dit eerste klimaat café gaan deelnemers onder genot van een drankje met elkaar in gesprek. Er zullen deskundigen aanwezig zijn voor praktische vragen en vrijwilligers van onder andere Heuvelrug Energie waar je bij terecht kunt. Ook is er voldoende ruimte voor het delen van ideeën en inzichten hoe we samen versneld gaan verduurzamen.

Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 5 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 8 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 14 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33