Wethouder Chantal Broekhuis en CDA lijsttrekker Marina Roelofsen
Wethouder Chantal Broekhuis en CDA lijsttrekker Marina Roelofsen Michiel Mooyaart

CDA Utrechtse Heuvelrug lanceert verkiezingsprogramma ‘Samen Groen Bouwen’

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

HEUVELRUG CDA Utrechtse Heuvelrug heeft maandag, op Valentijnsdag, haar verkiezingsprogramma Samen Groen Bouwen gelanceerd. ,,Op deze dag geven mensen elkaar extra aandacht. Het CDA zet zich in voor een samenleving waar mensen naar elkaar omkijken en hulp bieden waar nodig is”, aldus lijsttrekker Marina Roelofsen. Samen met wethouder Chantal Broekhuis deelde zij bloemen uit aan inwoners, gekocht bij de lokale bloemist. 

Met het thema Samen wil het CDA inhoud geven aan haar sociale karakter als middenpartij. Het CDA vindt dat ieder dorp een bruisend dorpshart moet hebben waar het goed samenkomen is, waar gewinkeld en gegeten kan worden. Roelofsen vertelt: ,,De lokale ondernemers hebben het door de corona-lockdowns zwaar in onze gemeente. Het CDA wil samen met hen plannen uitwerken voor bruisende groene winkelgebieden.”

VERENIGINGEN Ook het verenigingsleven heeft het CDA hoog in het vaandel staan. Van sportclub tot harmonie: ze dragen allemaal bij aan een leefbare samenleving, is te lezen in het nieuwe verkiezingsprogramma. De partij wil verenigingen ondersteunen met exploitatiesubsidie. Dat geeft volgens het CDA zekerheid en vermindert administratieve regeldruk. 

De partij wil verder bouwen aan een sterk sociaal netwerk met het verenigingsleven, kinderopvang, scholen, bibliotheek, woningbouwcorporaties en zorgverleners. Een netwerk waar gezinnen en ouderen die een steuntje in de rug nodig hebben op terug kunnen vallen. Iets waar wethouder Broekhuis zich met het Heuvelrug college voor heeft ingezet in de afgelopen jaren.

WONINGBOUW De bouw van betaalbare woningen wil het CDA versnellen. Roelofsen legt uit: ,,Het gaat echt te langzaam. Mensen staan soms wel 10 jaar op een wachtlijst voor een woning. Na een scheiding vinden eenoudergezinnen bijna geen onderdak. Jongeren en ouderen moeten in hun dorp kunnen blijven wonen.” Het CDA wil de woningbouwverenigingen hiervoor stevig in stelling brengen. Zij moeten meer ruimte krijgen van de gemeente. ,,Een dak boven je hoofd is gewoonweg een mensenrecht.”

Het CDA wil daarnaast natuur en landschap op de Heuvelrug versterken. ,,Het Nationaal Park, de landgoedeigenaren, onze boeren en groenverenigingen verzetten hiervoor enorm veel werk. Zij kunnen op ons rekenen. Het CDA zorgde al voor meer financiële middelen. Wij investeren liever in duurzame groene woonwijken en bedrijven dan in windmolens of zonneweides. In een weiland horen koeien te staan”, aldus Roelofsen.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 8 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 18 uur geleden