Afbeelding
Foto: Pixabay

In 4 stappen gemakkelijk een online zakelijke rekening geopend

29 december 2023 om 09:06 Partnercontent

Ben je volgens de wet niet verplicht om een zakelijke rekening te openen voor je bedrijf in de gemeente Utrechtse Heuvelrug? Dan besluit je misschien om je privérekening zakelijk te gebruiken. Je bespaart zo geld, want aan een zakelijke rekening zijn kosten verbonden. Toch wil een bank vaak niet hebben dat jij je privérekening zakelijk gebruikt. Ze controleren hier steekproefsgewijs op, waardoor je vroeg of laat tegen de lamp loopt als je dit toch doet. Open daarom direct een zakelijke rekening als je voor jezelf begint. Hieronder leggen we je in 4 stappen uit hoe je dit makkelijk online doet.

Stap 1: ga op zoek naar een bank

Wie een rekening voor zijn bedrijf wil openen, moet allereerst een bank vinden. Veel tijd en moeite kost dit je niet, want bij de meeste banken kun je tegenwoordig online een zakelijke rekening openen. Sommige ondernemers in de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben er een handje van om voor de eerste beste bank te kiezen, maar verstandig is dit niet. Je betaalt in dat geval misschien onnodig veel voor een zakelijke rekening en dat wil je voorkomen. Dit lukt alleen als je de tijd neemt om een rekening voor je bedrijf te openen.

Stap 2: verdiep je in de mogelijkheden

Om de beste zakelijke rekening te vinden, moet je banken met elkaar vergelijken. Veel ondernemers kijken hierbij alleen naar de prijs. Open je de goedkoopste rekening voor je bedrijf? Dan denk je misschien automatisch dat dit ook de beste is. Helaas is dit lang niet altijd het geval, want zakelijke rekeningen verschillen qua samenstelling behoorlijk van elkaar.

Bij de meeste banken kun je uit verschillende pakketten kiezen en het ene pakket is uitgebreider dan de andere. Zo ontbreekt er soms een boekhoudkoppeling als je voor het goedkoopste pakket kiest. Bovendien zit er verschil in het aantal zakelijk rekeningen en betaalpassen waar je de beschikking over krijgt. Verdiep je daarom eerst in de mogelijkheden voordat je de knoop doorhakt.

Pas als je weet wat de verschillende mogelijkheden zijn, ben je in staat om een eerlijke vergelijking te maken. Je let dan niet alleen op de prijs, maar kijkt ook naar de inhoud. Doordat de inhoud van de pakketten per bank kan verschillen, kan het lastig zijn om een vergelijking te maken. Probeer dit toch, want je verkleint op deze manier de kans dat je spijt krijgt van het pakket dat je kiest.

Stap 3: dien je aanvraag in

Heb je bepaald wat de beste zakelijke rekening is? Dan wordt het tijd om een bedrijfsrekening aan te vragen. Dit regel je op de site van de bank. Hiervoor hoef je alleen een aantal stappen te doorlopen. Meestal kost het je nog geen vijf minuten om een aanvraag in te dienen. Als je aanvraag verstuurd is, buigt de bank zich hierover.

Stap 4: teken en wacht af

Als de bank akkoord gaat met je aanvraag, word je allereerst geïdentificeerd. Vervolgens rond jij je aanvraag af. Dit doe je door je handtekening onder het contract te zetten. Ook dit kan digitaal, waardoor je de deur niet uit hoeft om een zakelijke rekening te openen. Zodra je getekend hebt, is het aan de bank om akkoord te gaan. Is dit gebeurd? Dan sturen zij alle benodigdheden naar je op. Vanaf het moment dat je alles in je bezit hebt, is je zakelijke rekening actief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie