Afbeelding
Foto Pexels

Welke stappen moet je zetten om een bedrijfsautoverzekering af te sluiten?

14 december 2023 om 15:47 Partnercontent

Als je een eigen bedrijf hebt, moet je veel zaken regelen. Een van de dingen die vaak over het hoofd gezien worden, is een goede verzekering. In dit artikel willen we je daarom graag wegwijs maken in de wereld van de bedrijfsautoverzekeringen. Een goede verzekering is onontbeerlijk voor iedere ondernemer, of je nu net begonnen bent met je bedrijf of dat je al jaren actief bent: een verzekering kan je veel problemen voorkomen. In het geval van de bedrijfsautoverzekering ben je zelfs verplicht om deze af te sluiten. Je mag in Nederland namelijk niet zonder autoverzekering in je wagen rondrijden. Wij laten je zien hoe je een goede bedrijfsautoverzekering online afsluiten kunt en waar je op moet letten om zo tot de beste deal te komen.

De leeftijd van je wagen is belangrijk

Een verzekering kiezen is een kwestie van kiezen wat het beste bij jouw wagen past. Wil je bijvoorbeeld een vrachtwagenverzekering afsluiten, dan moet je weten wat de leeftijd van je wagen is. Dit kun je op de site van Univé eenvoudig achterhalen door je kentekenplaat in te voeren, vervolgens krijg je gelijk te zien welke verzekering het beste bij jouw vrachtwagen past. Heb je een nieuwe wagen gekocht, dan kun je het beste voor de allrisk verzekering gaan. Heb je juist een occasion gekocht die al minstens negen jaar oud is, dan is de WA-verzekering de beste keus. Zit je tussen deze twee categorieën in? Dan kun je kiezen voor de WA+ beperkt casco verzekering. Met dit pakket kun je vele vormen van schade laten herstellen, maar niet de schade die jij hebt opgelopen als gevolg van een ongeluk dat jij zelf veroorzaakt hebt. Waarom? Omdat de dagwaarde van je wagen waarschijnlijk lager is dan de kosten die een eventuele reparatie met zich meebrengt. In dat geval is het voor alle partijen voordeliger om een andere wagen aan te schaffen. 

Kies meer dan enkel de basisverzekering

Alhoewel je verplicht bent om je bedrijfswagen van een verzekering te voorzien, betekent dit niet dat je moet zorgen dat je enkel dit pakket moet hebben. Het is belangrijk om een verzekering samen te stellen waar je ook echt profijt van hebt. Kijk daarom altijd naar de aanvullende verzekeringen. Een populaire optie is bijvoorbeeld de pechhulpverzekering. Weigert je wagen een keer diensten, dan kun je een monteur langs laten komen om het defect te traceren en hopelijk te herstellen. Dit levert niet alleen veel gemak op, maar kan je ook veel geld besparen. Hoe beter het je lukt om je verzekering op jouw behoeften af te stellen, hoe meer profijt je van je verzekering zult hebben. 

Vandaag nog goed verzekerd

Je kunt je autoverzekering eenvoudig online afsluiten. Wij raden je aan om de voorwaarden van je polis even goed door te nemen. Rij je bijvoorbeeld veel in het buitenland? Neem dan een aanvullende verzekering. Je kunt je polis met een paar klikken op de muis afsluiten en vervolgens kun je je polisvoorwaarden binnen een paar dagen in je brievenbus verwachten.

advertentie
advertentie