Afbeelding
Foto: Unsplash

Waarom iedere slimme ondernemer een bedrijfsautoverzekering afsluit

14 september 2023 om 11:45 Partnercontent

Ben je een echte ondernemer en heb je net jouw eerste bedrijfsauto gekocht? Dan moet je deze verzekeren. Een verzekering is immers verplicht om met de auto de weg op te gaan. Veel mensen kijken hiervoor naar de basisverzekeringen, die ook voor particulieren beschikbaar zijn. Voor ondernemers is er echter ook de bedrijfsautoverzekering Univé. Maar waarom zou je dan een verzekering afsluiten die speciaal bedoeld is voor bedrijfsauto’s? En wat is er nog meer mogelijk? Onderstaande informatie zet de redenen voor jou op een rij, zodat je snel een verzekering kan afsluiten.

Speciaal ontworpen voor bedrijfsauto’s

De bedrijfsautoverzekering is een variant die specifiek ontworpen is voor bedrijfsauto’s. Deze auto’s zijn vaak voor langere tijd op de weg te vinden, dus er moet een goede bescherming zijn tegen ongevallen, schade, diefstal en andere onverwachte omstandigheden. Doordat de auto ook op een geheel andere manier wordt gebruikt dan een privévoertuig, is het goed om deze verzekeringen af te sluiten. Je maakt er immers meer kilometers mee, hebt meerdere bestuurders en vervoert kostbare spullen naar iedere locatie. Redenen genoeg om voor een geheel andere dekking te kijken en de best passende te vinden voor jouw voertuig. 

Nadenken over de aansprakelijkheid

Een bedrijfsautoverzekering van Univé of andere verzekeringsmaatschappij is dus aangepast aan de unieke behoeften die je als ondernemer hebt. Je kan de dekking helemaal aanpassen aan jouw bedrijfsactiviteiten. Het is verstandig om vooraf na te denken over de aansprakelijkheid. Kies je voor de basisverzekering, waarbij de schade aan anderen wordt gedekt, of kies je toch liever voor de verzekeringen die net iets meer dekken? Tevens kan je kijken naar de opties die meerdere bestuurders, eigendommen en medische kosten dekken. Uiteindelijk draait het allemaal om de gemoedsrust die je krijgt doordat je goed verzekerd op de weg rijdt. 

De maandelijkse kosten van verzekeringen

Een bestelautoverzekering ZZP online afsluiten brengt wel kosten met zich mee. Deze kosten krijg je te allen tijde. Het hebben van een verzekering is immers verplicht. De maandelijkse premie die je hebt, valt echter in het niet bij de kosten die je krijgt bij een eventueel ongeval. Vaak kan je deze bedragen helemaal niet betalen of moet je een groot deel van het vermogen van het bedrijf hieraan uitgeven. Het is dus een investering die je op een dag volledig terugbetaald krijgt als er iets gebeurt met jouw voertuig. Iedere slimme ondernemer zou dus een verzekering af moeten sluiten die zich richt op bedrijfswagens. 

Kies een verzekering die passend is

Voordat je daadwerkelijk tot het afsluiten van de verzekering overgaat, moet je voor jezelf alles goed op een rij zetten. Kijk hierbij naar de situatie van jouw bedrijf en wat je allemaal met het voertuig doet. Aan de hand hiervan kan je de beschikbare verzekeringen met elkaar vergelijken. Iedere verzekering kan een andere dekking hebben, brengt een ander maandelijks bedrag met zich mee en is voorzien van andere polisvoorwaarden. Neem alles vooraf goed door en onderteken het contract als alles duidelijk is. 

advertentie
advertentie