Afbeelding
Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Een werkkapitaal financiering of zakelijk krediet afsluiten

18 december 2023 om 19:36 Partnercontent

Bedrijven kunnen bij Impact Factoring terecht voor flexibele en toekomstbestendige werkkapitaalfinancieringen. Deze starten bij een bedrag van € 100.000,- en kunnen oplopen tot € 5.000.000,- euro. Door een straight forward werkkapitaalfinanciering wordt een financiële bedrijfscontinuïteit gewaarborgd en kunnen financiële keuzes worden overwogen. Meer financiële ruimte maakt ondernemen haalbaar en stelt bedrijven in staat om te ontwikkelen en te groeien. Je kunt bij deze bankonafhankelijke factormaatschappij verschillende vormen van financiering regelen. Je kunt rekenen op deskundig advies en begeleiding op gebied van factoring, invoice discounting of transactiefinanciering. Unieke vormen van financiering, waarbij rekening wordt gehouden met de groeiende financieringsbehoefte van de onderneming. Een werkkapitaal financiering of het uitsluiten van een zakelijk krediet behoren hierbij tot de mogelijkheden.

Werkkapitaal financiering

Een werkkapitaal financiering draagt bij aan financiën die op korte termijn beschikbaar moeten zijn voor ondernemingen, zodat aan financiële verplichtingen kan worden voldaan. Het werkkapitaal is het verschil tussen de vlottende activa en de vlottende passiva op een financiële balans. Dit werkkapitaal bereken je door op de kortlopende schulden op de vlottende activa in mindering te brengen. Doordat het werkkapitaal vaak vastzit in voorraden of debiteuren, kun je er alsnog niet gebruik van maken. Een werkkapitaal financiering biedt dan uitkomst. Hierdoor krijg je meer financiële ruimte om lopende rekeningen te voldoen, zonder dat je zorgen hebt over directe financiële mogelijkheden.  Met een werkkapitaal financiering verbeter je de bereikbaarheid tot het werkkapitaal, wat direct resulteert in meer liquiditeit.

Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet komt overeen met een rekening-courant, waarbij op basis van debiteuren, voorraden en voorgekochte voorraden een financieringspercentage overeenkomen. Je levert hiervoor informatie aan, waarop binnen korte tijd een indicatie kan worden opgesteld van de mogelijkheden. Een beschikbaar bedrijfskrediet geeft de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel geld je opneemt. Je kunt hiermee inkopen doen, betalingskortingen realiseren, maar ook helpt het om tijdelijk extra liquiditeit te hebben voor overige uitgaven. Zeker als je voor een bepaalde periode extra geld nodig hebt om aan de liquiditeitsbehoefte te voldoen en bepaalde pieken en dalen op te vangen, kan een zakelijk krediet een uitstekende steun in de rug zijn. Een zakelijk krediet is een zakelijke lening, waarbij je voor een relatief korte periode gebruik kunt maken van een lening. Deze lening wordt voor een bepaald bedrag afgesloten, waarvan je maandelijks een vast bedrag aflost en rente op toelegt.

Overwegen van leningen

Een zakelijk krediet of een werkkapitaal financiering zijn middelen om de liquiditeit van je onderneming een boost te geven. Je hebt hierdoor meer speelruimte om benodigde kosten te voldoen, zonder dat hieraan te veel risico verbonden zit. Uiteraard ga je wel een lening aan, waarbij je rekening moet houden met terugbetalingsperiodes en aanvullende kosten. Om voor dergelijke financiering in aanmerking te komen, dien je inzicht te geven in de balans van je onderneming. Zo kan worden vastgesteld waar een behoefte ligt en hoe hoog een financiering zal moeten zijn, om tegemoet te komen aan deze behoefte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie