Afbeelding
Shutterstock

Zelf een huis verkopen verloopt sneller en comfortabeler voor de verkoper

Partnercontent

Ben je toe aan de volgende stap, of uitgekeken op de wijk waar je momenteel woont? Zelf je huis verkopen is in dat geval het overwegen waard; steeds meer mensen kiezen voor deze optie. Dat is niet voor niets, zelf een huis verkopen biedt verschillende voordelen ten opzichte van het inschakelen van de hulp van een makelaar. Denk bijvoorbeeld aan het gegeven, dat hoge makelaarskosten bespaard worden. Gebruik het bespaarde budget voor een investering in je nieuwe woning, zoals een upgrade van het interieur of het leggen van een nieuwe vloer. Er zijn meer redenen om zelf een woning te verkopen, in dit artikel lees je er meer over. Heb jij het verkopen van een woning zonder tussenkomst van een makelaar al eens overwogen? 

Voordelen van zelf een huis verkopen

Naast het feit dat je bij zelf een woning verkopen geen makelaarskosten betaalt, verloopt dit proces over het algemeen sneller. Een huis snel verkopen zonder tussenkomst van een makelaar betekent namelijk dat er slechts één bezichtiging ingepland hoeft te worden. Het is gebruikelijk dat makelaars meerdere momenten prikken, waarop geïnteresseerde kopers de woning kunnen bekijken. Wel zo makkelijk! Een tussenpartij biedt een marktconforme prijs voor het pand en zorgt dat er snel geschakeld wordt, om de verkoop van de woning rond te krijgen. Dit is onder meer interessant voor mensen die de financiering voor hun nieuwe huis snel in orde willen maken, of die bijvoorbeeld met een lege woning zitten na het overlijden van een familielid. Men heeft de tijd of energie in deze gevallen niet om het volledige proces bij een makelaar te doorlopen. Een woning langere tijd leeg laten staan komt de waarde ervan doorgaans niet ten goede. 

Flexibele overdrachtsdatum en geen ontbindende factoren

Bij de verkoop van een woning via een makelaar krijg je als verkoper vaak te maken met gesteggel over de overdrachtsdatum. Zeker wanneer je voornemens bent een nieuwbouwwoning te kopen, kan dit een probleem opleveren. Denk aan een situatie waarin de bouw van de woning vertraagt, terwijl de overdrachtsdatum al vaststaat. Op zo’n moment zal je tijdelijk een woning moeten huren of bij anderen moeten intrekken, om de tijd tot de oplevering van de nieuwbouwwoning te overbruggen. Naast een vaste overdrachtsdatum, kunnen ook ontbindende factoren belemmerend werken. Denk aan een koper wiens financiering niet op tijd rond komt. De koop wordt hiermee geannuleerd, waarna het proces opnieuw doorlopen moet worden. Het verkopen van een woning zonder tussenkomst van een makelaar voorkomt dit. 

Simpel proces rond verkoop huis

Op het moment dat je de woning verkoopt, worden drie stappen doorlopen. Plan een afspraak in, laat de waarde van de woning bepalen door de tussenpartij en wacht het bod op de woning af. 

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19