Afbeelding
Foto: Pixabay

De opkomst van de modeman

Partnercontent

Mode is allang niet meer iets dat als ‘typisch vrouwelijk’ wordt gezien. En dat is maar goed ook, want wie er goed uitziet, straalt dit ook uit! Als je goed gekleed gaat ben je zelfverzekerder dan wanneer je in je ouwe kloffie voor de dag komt. Niet alleen zit je beter in je vel, maar mensen zullen je ook eerder serieus nemen. Steeds meer mannen ontdekken hoe leuk het is om je eigen kledingstijl te ontwikkelen. Je kunt er je creativiteit in kwijt en het resultaat is iets waar je iedere dag heel praktisch voldoening uit kunt halen!

Kwaliteit boven kwantiteit

Veel mensen gaan voor hun kleding naar grote modeketens waarvan er in ieder gehucht wel een vestiging te vinden is. Logisch, want het is relatief betaalbaar en wat je koopt is sowieso in de mode van het seizoen. Dit is namelijk waar dit soort winkels op draait: een hoog productietempo en dus ook snel roulerende collecties. De kleding is van lage kwaliteit en slijt snel waardoor je al gauw weer iets nieuws moet kopen. Je kunt dus beter voor kwaliteit gaan, bijvoorbeeld bij de herenmode van Henk ter Horst, waar je door de goede kwaliteit verzekerd bent van een duurzaam product.

Wasvoorschriften en gekrompen truien

Een andere manier om te zorgen dat je kleding lang mee gaat is door er goed zorg voor te dragen. Veel mensen wassen hun kleding al na één keer dragen. Dit is onnodig en zorgt ervoor dat je kleding veel sneller slijt. Ook is het belangrijk om het label te lezen waar de wasvoorschriften op staan, zo voorkom je dat je lievelingstrui straks in een kindermaatje uit de wasmachine komt. De wasdroger is misschien een nuttig apparaat, maar is wel heel slecht voor je kleding: je kleren slijten hierdoor nog sneller dan door de wasmachine. Het is dus beter om alleen de robuuste kleding zoals spijkerbroeken in de droger te doen en de rest op te hangen.

Kleding voor ieder moment

Als je een beetje hebt uitgevogeld wat je stijl is, kun je je garderobe gaan aanleggen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met variatie. Je hebt natuurlijk behalve je basics ook  kleding nodig voor speciale evenementen zoals bruiloften of partijen. Hiervoor kun je het best een mooi kostuum kopen, die komen in heel veel soorten en maten dus laat je goed adviseren in de winkel. Door in een mooi pak te verschijnen kun je laten zien dat je het evenement serieus neemt en zullen mensen jou ook serieuzer nemen.

Niet in één keer klaar

Waarschijnlijk heb je al een beetje een idee van welke kledingstukken je wel en niet mooi vindt. Dat is fijn, maar houdt er rekening mee dat je stijl zich zal blijven ontwikkelen. Wat je nu prachtig vindt zal je misschien over een paar jaar niet meer mooi vinden en andersom. Als het goed is kristalliseert je stijl zich steeds meer uit hoe meer je ermee bezig bent. Daarom is het goed om niet te hard van stapel te lopen maar een paar mooie basisartikelen te kopen om de rest van je garderobe omheen te bouwen. Zo koop je niet per ongeluk dingen in een impuls dingen die je waarschijnlijk na een paar maanden alweer zat bent.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 5 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 8 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 14 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33