Afbeelding
Foto: Shutterstock

Opkopers inboedel bieden uitkomst bij woningontruiming

Partnercontent

Bij een woningontruiming blijven er vaak delen van de inboedel achter. In sommige gevallen gaat het zelfs om een complete inboedel. Denk bijvoorbeeld aan een overledene, welke geen nabestaanden heeft. In zo’n geval slaan opkopers van een inboedel graag hun slag. Zij kopen de volledige inboedel op en zorgen dat deze opgehaald wordt uit de woning. Voor verhuurders een fijne gedachte, daar zij de woning al snel weer kunnen verhuren. Nabestaanden hebben baat bij de hulp van een opkoper, wanneer zij de woning van een overleden familielid te koop aan willen bieden. Zeker wanneer de inboedel weinig of geen financiële en emotionele waarde heeft, is het inschakelen van een opkoper aan te raden. 

Werkwijze opkopers bij een woningontruiming

Wanneer een externe partij wordt ingeschakeld bij een woning ontruiming, start dit vaak met een kennismaking vooraf. Soms gaat dit telefonisch, in andere gevallen komt deze partij direct langs. Bij de kennismaking wordt bekeken welke spullen verkocht worden en welke elementen uit de inboedel bewaard moeten blijven. Vaak wordt aangeraden deze spullen vooraf uit de woning te halen, om ieder misverstand uit de weg te gaan. Daarbij verloopt de woningontruiming sneller, wanneer een ontruimer direct aan de slag kan gaan met het afvoeren van de overgebleven inboedel. Het is afhankelijk van de situatie welk deel van de inboedel achterblijft, denk aan het verschil tussen het overlijden van een bewoner en een uithuiszetting. 

Aanvullende dienstverlening bij een ontruiming

Een woningontruiming gaat in sommige gevallen verder dan het opkopen van de inboedel en het verwijderen hiervan uit de woning. Denk bijvoorbeeld aan het grondig reinigen van het pand en bijvoorbeeld het laten weghalen van een vloer. Het verwijderen van een tapijt kost veel moeite. Door hier een partij voor in te schakelen bespaar je tijd. Daarbij heb je hier na bijvoorbeeld het overlijden van een familielid geen energie voor. Naast het reinigen van het pand en het verwijderen van een oude vloer, behoort ook het herstel van wanden tot de dienstverlening die een ontruimer aanbiedt. 

Duurzame gedachte achter hergebruik inboedel

Niet alleen is het praktisch en makkelijk om een externe partij in te schakelen bij een woningontruiming en de verkoop van de aanwezige inboedel. Ook is het een hele duurzame keuze! Het is zonde om de achtergebleven inboedel direct naar de vuilstort te brengen. Veel meubels hebben mogelijk geen grote financiële waarde meer, maar kunnen nog wel hergebruikt worden. Niet alleen ontneem je anderen de kans deze meubels te gebruiken, wanneer ze naar de vuilstort worden gebracht. Ook is het bepaald geen milieuvriendelijke keuze. Een alternatief voor het inschakelen van hulp bij het ontruimen van de woning, is het afvoeren van de inboedel naar een kringloopwinkel. Hier zal men blij zijn met deze spullen. 

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 6 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 9 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 15 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33