Bij het velddiner was ook een lunch voor kinderen.
Bij het velddiner was ook een lunch voor kinderen. Jip Sluijs

Iedereen is GoedVolk: ‘Velddiner is feest van verbinding en geluk’

16 juni 2023 om 11:31 Duurzaamheid Iedereen is GoedVolk

HEUVELRUG Het Velddiner, een prachtige ontmoetingsplek waar op 2, 3 en 4 juni bijna driehonderd mensen samenkwamen om te genieten van de omgeving, de locatie van Landgoed Zuylestein en de fantastische gerechten die de toppers van Restaurant Bentinck hadden bereid met voornamelijk lokale producten. Het waren maaltijden vol smaakvolle verrassingen en genietende gezichten, waar de magie van samenzijn en delen duidelijk voelbaar was.

Het Velddiner bood niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een platform voor bedrijven om hun relaties mee te nemen en hen te inspireren. Tijdens het businessdiner genoten de gasten niet alleen van de muzikale klanken van Jeanine Roos, maar werden ze ook geïnspireerd door Erik Smithuis, een mede Heuvelrugbewoner en ondernemer. 

GELUK

Smithuis sprak over het belang van geluk en herinnerde ons eraan dat geluk vaak in het nu te vinden is. Het is het moment waarop je de mensen om je heen kunt zien en dankbaar kunt zijn voor hun aanwezigheid. Een lach, een aanraking - dit zijn de krachten die geluk kunnen geven, zonder dat je er zelf iets voor verliest. Leef en werk vanuit je hart, want dat is de bron van creatie.

Geluk is ook het delen van talenten, het verbinden met anderen, de natuur, gezondheid – dat zijn ook de ingrediënten van het Velddiner. Het is een viering van het leven en van de mogelijkheden die ontstaan wanneer we samenkomen en delen. Het is een herinnering aan de kracht van gemeenschap en de waarde van verbinding.

JONGE GENERATIE

Naast het programma op vrijdag- en zaterdagavond was er ook de lunch op zondag, speciaal gericht op de jonge generatie. Onder begeleiding van Monique Könings van Natuuropleiding en Kirsten Toeset van de Kleine Keuken, werden de kinderen meegenomen in een avontuur door de moestuin. Ze verwonderden zich over de verscheidenheid aan eetbare planten en genoten ervan om hun eigen pizza’s te beleggen. Deze lunch vormde niet alleen een bron van plezier, maar versterkte ook het principe van de zeven generaties dat we bij GoedVolk hoog in het vaandel dragen. Het is onze inzet voor een betere toekomst, voor nu en voor later - Living better together.

Het Velddiner was wederom onvergetelijk, niet alleen vanwege het heerlijke weer dat ons ten deel viel, maar ook dankzij de verrassende bijdrage uit de moestuin op Zuylestein en vele andere lokale leveranciers van de Heuvelrug. Als vrijwilliger was het voor mij een beloning om mensen samen te brengen, om te zien hoe ze genoten en plezier hadden. Het is het Ubuntu-principe in de praktijk: ,,Ik ben omdat wij zijn.”

VRIJWILLIGERS

Landgoed Zuylestein, een verborgen parel op de Utrechtse Heuvelrug, biedt een breed, gevarieerd en bovenal zeer smakelijk aanbod van producten uit de moestuin. De kwaliteit van dit landgoed is te danken aan de grote groep vrijwilligers die met passie en toewijding zorgen voor een bloeiende omgeving. Van de groenten en kruiden uit de moestuin tot het verrukkelijke brood dat je het liefst ‘om zou fietsen’ om te bemachtigen - alles is hier met liefde verzorgd.

Zowel GoedVolk als Landgoed Zuylestein drijven op de kracht van vrijwilligers. Zonder hen zouden we niet kunnen doen wat we doen. Wil je ook een bijdrage leveren, groot of klein? Kijk dan eens op onze respectieve websites en ontdek hoe je kunt meewerken aan een betere toekomst. Samen kunnen we meer bereiken. www.landgoed-zuylestein.nl, www.iedereenisgoedvolk.nl

door Astrid de Groot-de Meijer

advertentie
advertentie