Burgemeester van Utrechtse Heuvelrug Frits Naafs: ,,Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente."
Burgemeester van Utrechtse Heuvelrug Frits Naafs: ,,Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente." Marieke Duijsters

Leersumse woning gesloten na vondst drugs en wapens

10 februari 2023 om 13:15 Misdaad

LEERSUM Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten een woning te sluiten aan de Rijksstraatweg in Leersum. Dit gebeurt op grond van artikel 13b van de Opiumwet. De woning is met ingang van 10 februari 2023 voor een periode van één maand gesloten. 

De politie heeft op 28 december 2022 tijdens een doorzoeking van een woning aan de Rijksstraatweg in Leersum een grote hoeveelheid drugs en goederen gerelateerd aan drugs aangetroffen. Ook werden er wapens aangetroffen. 

,,De tijdelijke sluiting maakt een einde aan de verboden situatie en herstelt de openbare orde en veiligheid in de omgeving”, aldus de burgemeester. De gemeente Utrechtse Heuvelrug voert op basis van regionaal gemaakte afspraken en een nauwe samenwerking tussen gemeente, politie en het Openbaar Ministerie een sluitingsbeleid. 

ONGEWENSTE IMPACT

Naafs: ,,Drugsbezit en -handel vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leidt tot een onveilige en onprettige leef- en werkomgeving. Het handelen in drugs en/of het voorhanden hebben van drugs heeft een ongewenste impact op onze samenleving. Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente en zijn daardoor na een zorgvuldige afweging overgegaan tot de tijdelijke sluiting van de woning om de openbare orde en leefbaarheid te herstellen.”

advertentie
advertentie