Afbeelding
Pixabay

Aantal gestolen voertuigen in Utrechtse Heuvelrug verdrievoudigd

Misdaad

HEUVELRUG Er zijn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in 2020 veel meer voertuigen gestolen dan in 2019. Het aantal diefstallen verdrievoudigde. Dat blijkt uit cijfers die het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) heeft vrijgegeven.

Die organisatie analyseert jaarlijks cijfers van de RDW en de politie om erachter te komen hoeveel verschillende voertuigdiefstallen er geregistreerd worden. Dat waren er landelijk gezien in 2020 zo’n vier procent minder dan een jaar eerder. 

Maar van een afname was in de gemeente Utrechtse Heuvelrug bepaald geen sprake. In onze gemeente werden in 2020 25 voertuigen gestolen, tegen 8 in 2019. De stijging komt vooral door het aantal gestolen brom- en snorfietsen. Dat ging van 1 in 2019 naar 13 in 2020. Ook het aantal gestolen bedrijfsvoertuigen steeg vorig jaar (van 1 in 2019 naar 4 in 2020) en het aantal gestolen motorfietsen steeg van 1 in 2019 naar 3 in 2020. In 2020 werden verder 2 aanhangers, opleggers of caravans gestolen, tegen 1 in 2019. Alleen het aantal gestolen personenauto’s was in 2020 (3) minder dan in 2019 (4).

Bekijk in onderstaande kaart de cijfers per gemeente. Klik op een gemeente voor een pop-up met meer informatie.


OVER DE CIJFERS Op deze kaart vind je de volgende cijfers: voor iedere gemeente is allereerst het absolute aantal gestolen voertuigen in 2020 geteld. Dit zijn personenauto’s, bedrijfsauto’s, motorfietsen, brom- en snorfietsen en caravans, aanhangers en opleggers. Fietsen worden dus niet meegeteld. De losse cijfers vind je in het pop-upvenster. Het totaalcijfer is afgezet tegen de bevolking, waar het aantal voertuigdiefstallen per tienduizend inwoners uit voorkomt (de kleur op de kaart). In de pop-up vind je ook de cijfers voor 2019. De cijfers zijn verzameld door het Landelijk Informatiecentrum voertuigcriminaliteit (LIV). Het Informatiecentrum baseert zich op gegevens van de politie en de RDW en deze gegevens hebben betrekking op de locatie waar het voertuig is gestolen. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Inloop Sociaal Dorpsteam in Leersum is terug: 'Ik ben één en al oor'
Afbeelding
Politie rukt groots uit voor woningoverval in Maarsbergen
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Inloop Sociaal Dorpsteam in Leersum is terug: 'Ik ben één en al oor' 3 uur geleden
Afbeelding
Politie rukt groots uit voor woningoverval in Maarsbergen 3 uur geleden
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 30 jan, 06:57
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39