Afbeelding
Pixabay

Vorig jaar minder faillissementen in Utrechtse Heuvelrug

21 januari 2021 om 20:32 Faillissementen

HEUVELRUG In de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn in 2020 drie bedrijven failliet gegaan. Dat waren er vier minder dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers die het CBS verzamelde voor de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Vorige week maakte het CBS al bekend dat het totaal aantal faillissementen vorig jaar uitkwam op 2700. Dat zijn er ruim vijfhonderd minder dan in 2019 en bovendien het laagste aantal in twintig jaar tijd. 

CORONACRISIS De financiële steunmaatregelen van de overheid zijn volgens het CBS ‘niet los te zien van het lage aantal faillissementen’. Ook zijn rechters volgens de Raad van de Rechtspraak geneigd om de economische situatie van de coronacrisis mee te wegen in hun oordeel. Economen van ING verwachten dat het aantal faillissementen dit jaar op zal lopen. Dat zal er volgens de bank mede voor zorgen dat de economie zich dit jaar nog niet volledig kan herstellen van de klap van 2020.

Op onderstaande kaart is per gemeente het aantal faillissementen (van bedrijven, instellingen en eenmanszaken) in 2019 en 2020 te zien. Klik op de gemeente van je keuze voor meer informatie.


Over de cijfers: De aantallen per gemeente zijn bepaald op basis van het vestigingsadres van de failliete onderneming. Een onderneming met meerdere vestigingen is om die reden meerdere keren geteld. De optelsom van gemeentecijfers is daardoor hoger dan het totaalcijfer dat het CBS in haar berichten noemt.

advertentie
advertentie