Afbeelding
Wouter van Dijk

Gemiddelde woningprijs stijgt tot boven de half miljoen

Wonen

HEUVELRUG De gemiddelde woningprijs in de regio Utrechtse Heuvelrug is in het vierde kwartaal van 2020 de grens van een half miljoen euro gepasseerd. Ook werden er weer meer woningen verkocht.

In het vierde kwartaal werden er in de regio Bunnik/Zeist, waar het grootste deel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug onder valt, 675 woningen verkocht. Dat is een stijging van 2,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De gemiddelde verkoopprijs was in Q4 van 2020 515.000 euro en dat is een stijging van 17,4 procent ten opzichte van het vierde kwartaal in 2019. In het derde kwartaal van 2020 lag de gemiddelde verkoopprijs nog op 492.000 euro.

Dat blijkt uit cijfers die de NVM heeft gepubliceerd. De makelaarsvereniging spreekt van een ,,ongekend harde” stijging van de woningprijzen. Lees er meer over op de website van de NVM (klik hier).

Amerongen valt als enige dorp van onze gemeente niet onder de NVM-regio Bunnik/Zeist, maar onder de regio Ede. In die regio was een afname van het aantal verkochte woningen te zien van 1,6 procent (719 verkochte woningen in het vierde kwartaal van 2020). De gemiddelde verkoopprijs in de regio Ede steeg in het vierde kwartaal van 2020 met 14,7 procent tot 360.000 euro.

Kijk in onderstaande interactieve kaart voor de cijfers per regio. Klik op een regio voor meer informatie.


De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van makelaars die bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn aangesloten. Amerongen valt onder de NVM-regio Ede dat daarnaast bestaat uit de gemeenten Ede, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Wageningen en Scherpenzeel. De NVM-regio Bunnik/Zeist bestaat naast de Heuvelrugse dorpen uit onder meer Bunnik, Zeist, De Bilt, Houten, Wijk bij Duurstede en Soesterberg.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28