Afbeelding
Archief BDUmedia

Woningprijzen Heuvelrug ruim 12 procent hoger

Wonen

HEUVELRUG De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de Utrechtse Heuvelrug is in het derde kwartaal ruim 12 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor de plaatsen Doorn, Driebergen, Leersum, Maarn en Maarsbergen, die vallen in de NVM-regio Bunnik/Zeist, was de stijging 12,7 procent. Een woning in deze regio werd in Q3 voor gemiddeld 492.000 euro verkocht. Ook het aantal verkochte woningen steeg deze periode ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Er veranderden 646 woningen van eigenaar, een toename van 18 procent.

Amerongen valt onder de NVM-regio Ede, in deze regio steeg de gemiddelde verkoopprijs in het derde kwartaal met 12,1 procent naar 352.000 euro. Het aantal verkochte woningen steeg met 2,9 procent naar 707.

Dat blijkt uit cijfers die de NVM heeft gepubliceerd. In het derde kwartaal wisselden in heel Nederland 41.600 woningen van eigenaar. Dat is een stijging van ruim veertien procent ten opzichte van een jaar eerder en het hoogste aantal in drie jaar tijd. De gemiddelde verkoopprijs steeg naar 354.000 euro, twaalf procent meer dan een jaar eerder. 

Volgens de makelaarsvereniging heeft de consument ‘nauwelijks meer iets te kiezen’, waardoor de prijzen verder stijgen. ,,De woningmarkt heeft echt verruiming nodig van het aanbod om woningen voor een grote groep betaalbaar te houden”, schrijft NVM-voorzitter Onno Hoes in een persbericht. ,,Het aanbod krimpt namelijk flink, maar huizenkopers blijven zich aandienen. Dat drijft de verkoopprijzen steeds verder op.”

Bekijk in onderstaande interactieve kaart de ontwikkeling van het aantal verkopen en van de prijs voor alle regio’s in Nederland. Klik op de regio op de kaart voor meer informatie.


De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van makelaars die bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn aangesloten. Amerongen valt onder de NVM-regio Ede dat daarnaast bestaat uit de gemeenten Ede, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Wageningen en Scherpenzeel. De NVM-regio Bunnik/Zeist bestaat naast de Heuvelrugse dorpen uit onder meer Bunnik, Zerist, De Bilt, Houten, Wijk bij Duurstede en Soesterberg.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30