Afbeelding
Gerd Altmann/Pixabay

Bijna 200 bedrijven in Utrechtse Heuvelrug ontvangen steun in derde NOW-ronde

Corona Coronavirus

HEUVELRUG Het UWV heeft 197 aanvragen van bedrijven uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug goedgekeurd in de derde ronde van de NOW-regeling. In de hele Midden-Utrecht werden 3838 aanvragen goedgekeurd. Dat is 12,1 procent meer dan het aantal goedgekeurde aanvragen in de tweede ronde (3423).

Landelijk heeft het UWV in de derde ronde van de NOW-regeling ruim 77.000 aanvragen van bedrijven goedgekeurd. Inmiddels heeft de instantie 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt, meldt het UWV op basis van cijfers over de derde NOW-ronde. 

Bedrijven konden van half november tot eind december een aanvraag indienen. Ruim de helft van de toekenningen ging naar bedrijven in de sector horeca en catering, en naar de detailhandel. Er zijn deze ronde meer aanvragen ingediend dan tijdens de tweede ronde, die van begin juli tot eind augustus liep. Destijds werden ruim 63.000 steunaanvragen goedgekeurd.

De aanvraagtermijn van de derde periode van de NOW-regeling, waarmee bedrijven een bijdrage aan de loonkosten kunnen krijgen, liep oorspronkelijk van 16 november tot en met 13 december. Na de aankondiging van de tweede lockdown ging het aanvraagloket nog twee weken open, tot en met 27 december. In die heropening werden 23.000 aanvragen ingediend, ruim een kwart van het totaal.

Bekijk in onderstaande interactieve kaart hoeveel aanvragen werden goedgekeurd per regio. Klik op een regio voor meer informatie.


Lees hier het bericht van het UWV met de bijbehorende factsheet met meer cijfers

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 7 uur geleden
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 7 uur geleden
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 10 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zoekt chauffeurs: ‘Geen week is hetzelfde’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bloemencorso uitgebreid bij Regio 90FM en Regio 90TV 10 aug, 16:11
Afbeelding
Sportverslaggever Huub van Aerssen overleden 10 aug, 13:48