Afbeelding
Monique José Timmermans

Met een zeker gevoel op je racefiets

Wielrennen

MAARN/MAARSBERGEN Met de Vuelta die straks over de Heuvelrug raast, stappen veel enthousiaste inwoners ook op de racefiets. En ook al is het niet om met een snelheid à la Tom Dumoulin over het asfalt te gaan, een beetje kennis van de techniek komt dan zeker van pas. ,,Dat maakt dat je meer geniet van je fietstocht en de omgeving", aldus Eveline Bremmer zelf ervaren fietser op lange afstanden en schaats- en fietstrainer. Eind maart start een nieuwe cursus van vier trainingen in Maarsbergen.

Monique José Timmermans

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo'n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Instructeur Bremmer: ,,Ik begeleid graag startende fietsers. Start4Bike is een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in vier trainingen meer controle over je racefiets krijgt. Zo kun je voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan."

FIETSERVARING Eveline Bremmer fietste altijd al graag. Als kind naar school en later op vakantie met als meest recente fietsvakantie een tocht van Maarn naar de Noordkaap. ,,Sinds 15 jaar rijd ik op een racefiets. Wat ik zo leuk vind aan fietsen, is dat iedereen het kan en de meeste mensen hebben een fiets. Lekker buiten bewegen en dat is vooral met de Heuvelrug als achtertuin erg plezierig en ontspannend."

BEGELEIDEN ,,Acht jaar geleden ben ik begonnen met het begeleiden van een groepje beginnende racefietsers. Door een rustige opbouw is er snel resultaat. Ook voor vrouwen. De meeste dames vinden het eng en spannend. Manlief is meestal te snel, waardoor de dames het laten afweten. Belangrijk om op je eigen tempo en niveau te fietsen. Plezier staat voorop." 

VEILIG OP PAD ,,Start2bike is ideaal. Het hoeft niet hard en je hoeft geen super de luxe racefiets te hebben. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en bochten nemen. De Vuelta komt dit jaar door de Heuvelrug, daar doen wij niet aan mee, maar we fietsen wel over hetzelfde parcours. Je krijgt ook tips over het onderhoud van je fiets en waar je voor je eigen lichaam om moet denken. Kortom start met racefietsen. Het is ontspannend, gezond, je blijft fit, en het is niet zo gevoelig voor blessures."

OPLEIDING Bremmer is licentiehouder van wielersportbond NTFU, wat betekent dat zij jaarlijks voldoende bijscholing volgt en praktijkervaring opdoet. De training is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden.

INSCHRIJVEN Inschrijven kan op www.start2bike.nl. De trainingsdagen zijn zaterdag 28 maart, 4 en 11 april van 09.00-12.00 uur en 18 april om 13.00 uur De startlocatie is Fietsen op Wattage, Heygraefflaan 26 a te Maarsbergen. De kosten voor de training bedragen € 37,50 per persoon.

Kijk voor meer informatie over Eveline Bremmer op www.gameefietsen.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ gisteren
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01