Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn is een van de unieke locaties waar een koor zingt tijdens Per Pedaal naar Vocaal op Tweede Pinksterdag.
Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn is een van de unieke locaties waar een koor zingt tijdens Per Pedaal naar Vocaal op Tweede Pinksterdag. Maaike van Heek-Mojet, Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Op de fiets langs veertien koren op acht locaties

9 februari 2020 om 07:18 Evenementen

HEUVELRUG Voor de derde keer vindt op Tweede Pinksterdag, dit jaar op 1 juni, het populaire Per Pedaal naar Vocaal plaats. Op acht unieke locaties – van Driebergen tot Amerongen – zullen maar liefst veertien koren optreden. De bezoekers gaan per fiets van locatie naar locatie en kunnen zo maximaal vier optredens bijwonen. SCAUH, Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug, staat garant voor de organisatie.

Monique José Timmermans

Van een voormalig klooster tot het bomenmuseum (voorheen Von Gimborn Arboretum) en van kasteel tot muziekkoepel in de bossen. Niet alleen de locaties zijn divers, ook de muzikale optredens bieden voor elk wat wils. Klassiek, musical, Nederlands repertoire, religieus, populair en nog veel meer is er te beluisteren, uitgevoerd door koren uit de Heuvelrug. Op alle locaties zijn de optredens om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Ze duren een half uur, zodat de bezoekers een uurtje hebben om na te praten en de volgende locatie te bereiken. ,,Op één locatie na is er overal een overdekt alternatief indien het weer tegenvalt", aldus Wim van Eeden die een grote initiator van dit muzikale festijn is.

KOREN GEZOCHT Van Eeden: ,,We hebben op dit moment nog ruimte voor twee koren. Als er Heuvelrugse koren die kwalitatief goede muziek maken geïnteresseerd zijn, dan horen wij dat graag! Mail naar info@scauh.nl. Per locatie zijn er in principe twee koren. Een voor de optredens in de ochtend en één voor de middagsessies. Het is de bedoeling dat het koor ook twee vrijwilligers meeneemt, die de rol van gastvrouw op de locatie vervullen.

Het is tevens een mooie gelegenheid om een unieke locatie van dichtbij of van binnen te zien. ,,Het zijn mooie locaties waar je meestal niet zomaar komt. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de Buitenplaats Broekbergen. De kastelen Amerongen en Sterkenburg doen weer mee, net als de buitenplaats Sparrendaal en de theetuin van Bartiméus. We trekken bezoekers uit de hele regio en van verder weg."

Alle informatie is te vinden op www.scauh.nl. ,,Deze wordt vanaf 1 maart voortdurend aangevuld met nieuwe informatie. Ook kunnen mensen die zeker willen zijn van een plaats een passe-partout kopen voor 10,- euro. Daarnaast blijft er altijd voldoende ruimte voor vrije inloop. Die bezoekers vragen we een donatie van 3,- euro per concert. Maar let op, bij alle locaties wordt een strikt maximum aantal bezoekers gehanteerd."

ROUTE Om de route vooraf uit te stippelen is in de folder en op de website een afstandstabel toegevoegd. De verste locaties liggen bijna 15 km uit elkaar, de dichtstbijzijnde 1,5 km. ,,Dat maakt het voor iedereen mogelijk om enkele optredens te bezoeken. En zo kennis te maken met bijvoorbeeld de Maarnse Havenzangers, Vinkenvocale, Poly Hymnia, Nootgevallen, Popkoor By Heart, Scherzando en vele anderen", besluit Van Eeden zijn verhaal.

Meer informatie op www.scauh.nl

advertentie
advertentie