Deelnemers aan leesclub
Deelnemers aan leesclub Arjanneke van den Berg

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

9 januari 2020 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

9 januari

Leersum

Presentatie over de Noordkaap
10:00 Hoflaan 31
Frans Groot geeft tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Leersum, een presentatie van de reis die hij maakte door Scandinavië naar de Noordkaap. Frans Groot begeleidt, samen met zijn vrouw, reizen van de ANWB.

Amerongen

Workshop over leefstijl en voeding
10:00 Allemanswaard 13
Eet u wel gezond en beweegt u wel genoeg? Op donderdagochtend 9 januari vindt er tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Amerongen, een workshop plaats door voedingsdeskundige Yneke Kootstra. In deze workshop leer je van alles over voeding en beweging, kortom, over je leefstijl.

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

10 januari

Leersum

Cursus beeldhouwen januari/februari
9:00 Kerkplein 10
Er is nog ruimte bij de cursus beeldhouwen die gegeven wordt op vier vrijdagochtenden in Beeldhouwcentrum Utrechtse Heuvelrug Amerongerwetering 5 Leersum. Tijd: 9.00 – 12.00 uur Kosten: 80 euro - exclusief steen - inclusief gebruik gereedschap. Vrijdagochtend: 10 en 24 januari 14 en 28 februari Na deze 4 keer is er de mogelijkheid om verder te gaan in het volgende blok van 4 vrijdagochtenden. De cursussen worden gegeven door: Joke Tel, Christien Ditmar, Marianne van Vuurde en Wim Hart Je kunt er onder andere: 1.. Leren hakken in bijvoorbeeld albast en serpentijn (met de mogelijkheid om daarna lid te worden van de beeldhouwgroep) 2.. In diverse maten zachte steen (speksteen) werken om te leren vormen, wij helpen je ook met het op pen en sokkel zetten van je beeld. Opgeven en inlichtingen bij Christien Ditmar christien10a@gmail.com www.kunstgildeheuvelrug.nl

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere vrijdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

Driebergen

Detox Yoga
19:30 Zonstraat 112
Detox-Yoga Workshop, 10 januari 19.30 - 22.00 u bij yogaschool Vionté. Begin je jaar goed en gezond met een detox yoga workshop. Zie www.vionte.nl/detox-yoga/ Detox yoga Begin je jaar goed met een programma van oefeningen die lichaam en geest reinigen. Alle bewegingen en ademoefeningen zijn erop gericht om de organen te masseren zodat afvalstoffen worden afgevoerd. De start van een nieuw jaar is ook een mooi moment om je intenties weer helder te krijgen. Je kan ervoor kiezen om, aansluitend op deze les, 21 dagen te werken aan een intentie. Misschien wil je deze periode stoppen met snoepen, meer groenten eten, meer water drinken, het boek lezen dat al jaren in de kast ligt, elke dag 5 minuten mediteren of elke dag een half uurtje wandelen. Wellicht wil je 21 dagen detoxen, dat kan, je krijgt de oefeningen op papier mee!

11 januari

Driebergen-Rijsenburg

Training: Je bent niet je paniekaanval
10:00 Hoofdstraat 122
Je bent niet je paniekaanval, je bent zoveel meer! De Angst, Dwang en Fobie stichting organiseert de training 'Je bent niet je paniekaanval'. Tijdens deze training leer je wat een paniekaanval is en wat je er tegen kunt doen. De training wordt op zaterdag 11 januari van 10:00 tot 16:00 uur gegeven in Driebergen. Informatie en aanmelden training: www.adfstichting.nl/voor-jou/trainingen/je-bent-niet-je-paniekaanval. Tel: 0343-521031 of trainingen@adfstichting.nl

12 januari

Cothen

Concert Kromme Rijn Fluitkwartet in Cothen
13:00 Brink 9
Op zondag 12 januari gaat in de protestantse kerk op de Brink in Cothen een concert plaatsvinden door het in de regio welbekende Kromme Rijn Fluitkwartet. Muziek voor fluit, viool, altviool en cello zoals die in de laatste vier eeuwen geschreven is, want uit elk van deze eeuwen zal een kwartet ten gehore worden gebracht. Het laatste stamt uit oktober 2019 en de uitvoering daarvan betreft dan ook een première. Het stuk, getiteld "Schittering", is in opdracht van het KRFkwartet gecomponeerd door Lorre Lynn Trytten, een Noorse violiste en componiste die zich in Amerika en Nederland toegelegd heeft op zowel de klassiek barokmuziek als de moderne Jazz. Aanvang van het concert om 13.00 uur; de kerk is vanaf half één voor het publiek geopend tegen een entreeprijs van 10 Euro waarbij een kopje koffie in de pauze is inbegrepen.

13 januari

Maarn

Opening Doos van Pandora
10:00 Trompplein 5
Wat is er van de goede voornemens van vorig jaar terechtgekomen? Op maandagochtend 13 januari wordt tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Maarn, de Doos van Pandora geopend...

Leersum

Alzheimer Café, 13 januari in Leersum
13:30 Hoflaan 29
Maandagmiddag 13 januari 2020 in de Binder, Hoflaan 29 te Leersum. Thema: Validation bij Dementie, door Vicki de Klerk. Validation is een methode om met gedesoriënteerde oudere mensen te communiceren en hen te helpen. Het is een praktische manier van werken die helpt spanningen te verminderen en waardigheid en geluk te vergroten. Wanneer iemand "in andermans schoenen kan staan" en "door hun ogen kan kijken", kan diegene in de wereld van de gedesoriënteerde mensen stappen en de betekenis van hun afwijkende gedrag begrijpen. Vicki zal ruimschoots inspelen op uw vragen en behoeften. Het café gaat open om 13:30 uur. De inloop en ontvangst met koffie en thee duurt tot 14.00 uur. Daarna start de workshop van Vicki de Klerk. Uiterlijk 15.30 uur is het programma afgelopen. De organiserende initiatiefnemers: Alzheimer Nederland afd Zeist e.o., Quarijn en Dorpsnetwerk Leersum. Voor meer informatie en vragen over vervoer Alzheimer Nederland afd Zeist e.o.: Bob Kniese 06-53250003

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Kunstkring Doorn en omstreken houdt een lezing over de tentoonstelling "Pieter de Hooch. Uit de schaduw van Vermeer." Museum Prinsenhof Delft presenteert t/m 16 februari een overzichtstentoonstelling van de 17e-eeuwse genreschilder Pieter de Hooch (1629-na 1679). De verstilde binnenhuisscènes van Pieter de Hooch zijn minder bekend dan die van zijn Delftse collega Johannes Vermeer. Hoog tijd om hem uit de schaduw van zijn beroemdere collega te halen! Vanuit de gehele wereld keren dertig topstukken terug naar Delft, waar ze bijna 400 jaar geleden zijn geschilderd. Met drs. Martijn Pieters nemen we een kijkje in de interieurs van Pieter de Hooch. De lezing wordt gehouden in de Maartenskerk te Doorn. Aanvang 20.00 uur. Leden en jongeren onder 21 jaar gratis. Niet-leden zijn van harte welkom; voor hen bedraagt de toegangsprijs € 7,50.

14 januari

Doorn

Symposium Natuurlijk Gastvrij
9:30 Amersfoortseweg 98
Op dinsdag 14 januari 2020 organiseert IVN Natuureducatie samen met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug het symposium 'Natuurlijk Gastvrij in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug'. Recreatieondernemers, terreinbeheerders en natuurvrijwilligers gaan samen aan de slag met de unieke waarden van het gebied. Wil jij als (recreatie)ondernemer meer doen met natuurbeleving en/of duurzaamheid? Laat je inspireren en doe de juiste contacten op tijdens het symposium! Kijk op bit.ly/natuurlijkgastvrij

Doorn

Start leesclub in Doorn/Driebergen
10:30 Kerkplein 4
In Bibliotheek Z.O.U.T. is op dinsdagochtend 14 januari een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om samen moderne literatuur te gaan lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers van literatuur. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Aanmelden hoeft niet

Soep met een verhaal van Eliza
12:00 Kerkplein 4
Iedere dinsdag van 12:00 tot ongeveer 13:00 uur een heerlijke kom soep met brood én een mooi verhaal van Eliza. Dit alles voor slechts €1,50. Kom mee-eten en meegenieten in de Cantina in Doorn. Vooraf opgeven niet nodig.

Amerongen

Bijeenkomst nieuwe verkeersregels
14:30 Imminkstraat 11
Tijdens deze PCOB-bijeenkomst vertelt de wijkagent over de nieuwste verkeersregels en verkeersborden. Hierbij zullen ook enkele verkeerssituaties in Amerongen worden toegelicht. Ouderen zijn veelal niet goed op de hoogte van de laatste wijzigingen. Daarom nodigt PCOB alle 55-plussers uit Amerongen uit deze bijeenkomst bij te wonen. Ook niet-leden zijn welkom.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie